Siapa yang Jus Asmak Gold boleh Bantu?

– Sesiapa yang ada masalah asmak kronik. Dah try macam2 masi tiada perubahan. 😢

– Sesiapa yang ingin menikmati rasa jus sebenar dengan khasiat tinggi. Rasa masam manis lemon bersama 11 herba terpilih.

– Sesiapa yang nak tingkatkan kesihatan tubuh badan. Rasa lebih cergas dan sihat. 💪💪💪💪💪

– Sesiapa yang ada demam, batuk dan selsema.

jus asmak gold
jus asmak gold

#Timfarrahcare
#Jusasmakgold
#pengedarsahmhamsb

Hair Mosturizer with Serum

Memperkenalkan

Hair Mosturizer with Serum

Pertama seumpamanya di Malaysia

Diperbuat dari Bunga Raya dan 4 bahan premium yang lain.

Apa yang unik Hair Mosturizer with Serum by Asmak :

✔Vitamin untuk rambut anda
✔Melembapkan dan merapikan rambut anda
✔Tidak berminyak,tidak melekit,mudah digunakan
Menjadikan rambut lebih sihat dan kuat
✔Membaiki rambut yang rosak
✔Rambut lebih mudah diurus bila-bila masa,di mana jua
✔2 x lebih cepat mengatasi masalah rambut gugur
✔Tahan lebih lama

Selamat tinggal rambut kusam

Kami bawakan rawatan salun terus ke rumah anda.

Berminat untuk mendapatkannya?

hubungi 016-8313664 (Norah)

moisturizer-with-serum

PAK ARAB PUN GUNA MINYAK HERBA ASMAK

Kisah benar


Masa saya bawa Minyak Herba Asmak,Asmak Herbs,Asmak Gold untuk digunakan semasa umrah,en suami dah tegur. “Ha,nak buat selfie dengan produk ke kat sana”

Saya jawab..”eh,taklah..nak gunalah”

Tujuan pergi nak beribadat kan.Tapi nak dijadikan cerita,masa en suami siap tawaf,duk pakai Minyak Herba Asmak,pak Arab ni minta sebab nak guna.

Adalah en suami rakam video dia.Punyalah syok tengok dia duk sapu.Selain untuk semput,batuk kahak,selsema,sakit kepala,MHAM juga memang mempunyai keberkesanan cepat jika digunakan untuk mengurut dan lenguh-lenguh badan.

Disebabkan dia suka sangat dengan minyak tu,en suami sedekah je kat dia sebab memang bawak lebih pun. Nak share video dia tapi nampak aurat dia sikit (lutut).

Nanti kalau dah edit nak share juga sebab seronok tengok dia syok dan lega bila sapu.Masa kat sana memang MHAM sempat berjasa pada beberapa orang jemaah dari Malaysia juga.Gembira dapat membantu.Ada yang dari tak boleh keluar bilik boleh keluar.

Sekarang Asmak ada FreshNCool dah,lagi mudah.Bagus untuk lenguh,sakit lutut,sakit belakang dan pinggang.

Hanya yang dah cuba je tau

Mai masuk meminang,saya menanti dengan setia di pintu mesengger

arab

CARA MENGHILANGKAN LENDIR DALAM DADA DAN TEKAK

Masalah utama kestemer yang selalu kak norah terima adalah mereka mengalami batuk berkahak yang agak lama.
Masalah ni dialami oleh semua peringkat umur, samada dari baby sehinggalah dewasa.
.
Baiklah. Di sini kak norah sertakan beberapa tips cara hilangkannya menggunakan bahan-bahan semulajadi. Boleh klik gambar untuk info lanjut.

kahak

 

kahak2

 

kahak3

 

kahak4

 

kahak5

 

kahak6

 

kahak7

 

kahak8


Sila LIKE dan SHARE dengan gembira. 😊

TIPS RAWATAN BATUK TANPA UBAT

Batuk adalah runtunan pengecutan rongga toraks yang berlaku secara tiba-tiba dan biasanya berulang. Ia menyebabkan udara dikeluarkan dari paru-paru dengan kuat dan menyebabkan bunti yang tersendiri.
.
Batuk merupakan refleks biasa yang bertujuan untuk melindungi dan membersihkan lubang nafas. Membatuk membersihkan bahan material rengsa (contohnya merokok atau habuk) dan kelebihan rembasan (sputum atau kahak) dari kerongkong kita, lubang nafas (saluran pernafasan) dan paru-paru.
.
Biasa ramai orang membiarkan batuk pulih sendiri dan malas nak makan ubat batuk. Jadi di sini kak norah sertakan beberapa tips amalan rawatan batuk tanpa makan ubat.
.
Jika batuk berlaku 2 – 3 minggu itu biasa. Namun jika dah berbulan-bulan segeralah jumpa doktor untuk mendapatkan rawatan lanjut. Risau perkara yang tak diingi berlaku.

Tips rawatan batuk tanpa ubat

tip2

tip3

tip4

tip5

 

tip6

 

tip7

KISAH BENAR

AKHIRNYA HIDUNG TERASA LEGA,KAHAK YANG BERSARANG TIADA LAGI

Assalamualaikum dan salam sejahtera…
Klu dilihat pd pic kat tangan pasti tertanya2 ape benda tu..eeee gelinya…pengotornyaaa dan macam2 lagi la.

Ni yg terjadi pada sy , semalam sy demam panas , selsema beserta batuk2 berkahak…
Jadi ubat yg sy ambil hanya ubat tahan sakit dan selebihkan sy *LEBIHKAN SAPUAN MINYAK HERBA ASMAK*..
lepas mandi je , sy akan minta suami sy sapu dan urut sikit belakang badan sy ..bahagian depan dada dan sekitar leher sy akan buat sapuan sendiri..
Sy akan lebihkan sapuan pd leher, bila duduk2 tgok tv je sy sapukan minyak herba asmak, termasuk la waktu nak tido..

Nak dijadikan cerita , pagi ni sy ada sessi berurut bdan, masalahnya tekak rasa dan hidung terasa mcm ada lendir tersangkut2 je lagi, bila nak muntahkan lendir tu hanya keluar sikit2 je lendir tu… jadi sy minta mak cik urut , urutkan sy gunakan *MHA* , xsampi seminit dia sapu kat belakang badan sy…sy batuk dan termuntah lendir berketul yg agak pekat dan kemerahan.. *YA ALLAH* punya terkejut nya , selepas terkeluar lendir berketul tu , tekak dan hidung sy terasa lapang sesgat…..

Kejadian pd diri sy sendiri *NUR AIN*
Melaka

27.02.2018

kahak

MUDAHNYA MERANCANG BISNES ANDA SENDIRI

Tahniah kepada anda yang berjaya mendapatkan ebook “Mudahnya Merancang Bisnes Anda Sendiri”.
.
.
Kak norah mendapat idea untuk membuat ebook ini selepas 2 tahun pengalaman menjadi leader kepada sebuah pasukan jualan dan pemasaran.
.
Kak norah dapati ramai antara mereka yang benar-benar newbies. Ucapan Tahniah kepada mereka kerana telah memulakan langkah berani untuk berniaga. Bukan senang tau nak buat keputusan tu. Ianya melibatkan pelbagai benda. Contohnya sokongan keluarga, modal, masa , tenaga dan sebagainya.
.
.
Namun, pelbagai karenah dan cabaran dalam menguruskan mereka. Ada yang bermotivasi Itinggi dan sentiasa membuat jualan. Tak kurang jugak yang tidak konsisten. Oleh itu, mereka perlu satu panduan yang jelas yang membolehkan mereka terus berjaya dalam bisnes.
.
.
Maka, lahirlah ebook ini untuk membantu golongan newbies merancang dengan baik perjalanan bisnes mereka. Terdapat 10 topik utama yang perlu dikuasai untuk merancang. Ebook ini disertakan dengan ‘Workbook’ supaya anda lebih jelas cara membuat perancangan bisnes.
.
.
Semoga ebook ini menjadi panduan dan lebih ramai yang mendapat manfaatnya.

“Manusia tidak merancang untuk gagal, tapi gagal untuk merancang”

– William J. Siegel

Mahu membuat tempahan?

Hubungi 016-8313664 atau klik terus ke link https://goo.gl/rY4pi3.

ebook

ebook2

KAISA SKINCARE

Kak norah nak share dengan korang apa yang best dengan kaisa skincare. Yeeyza..

Produk ini adalah produk natural yang bebas dari bahan kimia terlarang.Gunakan tanpa was-was.Bernotifikasi dengan KKM.Dan bukan produk timbang kilo.

Selain set lengkap,set trial pun ada untuk yang nak mencuba.

Info Produk :

Kaisa Skincare adalah produk kecantikan berasaskan bahan semulajadi iaitu

– Habatussauda
– Aloevera
– Vitamin C
– Ekstrak Yis
– Minyak Argan
– Sakura
– Rose

Bagaimana Kaisa Skincare berfungsi pada kulit wajah anda

+Membersihkan kulit wajah anda
+Mencerahkan kulit kusam
+Menegangkan kulit muka
+Memudar dan menghilangkan parut dan jeragat
+Mengecutkan dan mencegah jerawat
+Menanggalkan sel-sel kulit mati ,blackhead dan whitehead
+Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang baru
+Melembapkan kulit wajah
+Mengecilkan liang pori
+Melicinkan dan melembutkan kulit wajah
+Menjadikan kulit wajah awet muda
+Mengelakkan penuaan
+Menjadi pelindung dari pencemaran udara
+Memulihkan kulit dan mencantikkan kulit wajah

Kaisa Skincare mengandungi bahan yang selamat sahaja.Berdaftar dengan KKM.Gunakan tanpa was-was.

Terdiri dari 4 item iaitu Facial Cleanser,Serum FaceCure , Foundation FaceFood 3 in 1 dan Night Cream FaceRest.

Nak tak kulit wajah yang halus,bebas jerawat,jeragat,licin dan cantik semulajadi?

Cubalah produk Kaisa Skincare,bebas dari bahan kimia berbahaya.

Mesra wudhuk dan berdaftar dengan KKM

Kaisa Skincare – Facial Cleanser – NOT170501342K

Kaisa Skincare – Foundation Facefood 3 In 1 – NOT170501343K

Kaisa Skincare – Night Cream Face Rest – NOT170501344K

Kaisa Skincare – Serum Facecure – NOT170501345K

26239891_10211144855719851_3144705960413464934_n

26195736_10211144855919856_4762448796376114629_n

#kaisaskincare
#menjadikanwajahlebihbaik
#berkongsikebaikan

DIY pemulihan Asma. 

Berbagai Faktor Utama Penyebab Asma

Asma merupakan sebuah kondisi penyakit saluran pernapasan yang termasuk kronis dan berjangka panjang. Walaupun belum begitu jelas apa yang menjadi penyebab asma, ada sejumlah faktor yang bakal dengan mudah memicu asma untuk timbul. Paparan zat kimia, udara yang sangat dingin, asap rokok, infeksi virus, aktivitas fisik berlebihan, bulu binatang, serta paparan debu adalah faktor yang dimaksud.

Cauca-Penyakit asma juga dapat dipicu karena faktor cuaca. Faktor cuaca yang dapat menjadi penyebab asma biasanya yaitu pada situasi dingin, hujan, berangin, atau terjadinya perubahan cuaca yang sangat ekstrim di mana tubuh belum mampu untuk beradaptas

Rokok- Rokok mengandung zat-zat berbahaya yang dapat mengakibatkan berbagai penyakit, termasuk asma. Kandungan asap rokok terutama nikotin jika masuk ke saluran pernafasan selain merusak paru-paru juga dapat mengiritasi saluran pernafasan. Baik perokok aktif maupun perokok pasif, keduanya sama-sama untuk berisiko terkena asm

Stres- Hati-hati jika Anda menyimpan terlalu banyak beban pikiran hingga mengalami stres. Sebab stres juga dapat menjadi penyebab asma. Oleh karena itu kelola pikiran Anda agar selalu tenang dan damai agar terhindar dari stres. Selain itu atur waktu dengan baik agar pekerjaan tidak menumpuk. Sebab beban pekerjaan yang menumpuk juga berisiko tinggi untuk menimbulkan stres.

Jika Anda atau orang terdekat mengalami penyakit asma, maka sebaiknya konsultasikan kepada dokter untuk mendapatkan penanganan lebih lanjut. Selain mendapatkan pengobatan, biasanya dokter juga akan melakukan serangkaian pemeriksaan untuk mencari faktor pencerus dari asma yang Anda alami. Dengan mengetahui faktor pencetus tersebut maka penderita asma dapat mencegah terjadinya serangan berulang. Untuk mencegah penyakit asma maka jagalah kebersihan lingkungan agar terhindar dari paparan debu dan udara kotor di lingkungan rumah Anda. Hindari kebiasaan merokok dan menjauhlah dari orang yang sedang merokok karena perokok pasif juga tidak kalah bahayanya dengan perokok aktif.

Mahukan cara semulajadi untuk rawatannya?
Meh baca caranya.

#MinyakHerbaAsmak
#JusAsmakGold
#TimFarrahCare

utama

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pusat Rawatan Keluarga Online