MUDAHNYA MERANCANG BISNES ANDA SENDIRI

Tahniah kepada anda yang berjaya mendapatkan ebook “Mudahnya Merancang Bisnes Anda Sendiri”.
.
.
Kak norah mendapat idea untuk membuat ebook ini selepas 2 tahun pengalaman menjadi leader kepada sebuah pasukan jualan dan pemasaran.
.
Kak norah dapati ramai antara mereka yang benar-benar newbies. Ucapan Tahniah kepada mereka kerana telah memulakan langkah berani untuk berniaga. Bukan senang tau nak buat keputusan tu. Ianya melibatkan pelbagai benda. Contohnya sokongan keluarga, modal, masa , tenaga dan sebagainya.
.
.
Namun, pelbagai karenah dan cabaran dalam menguruskan mereka. Ada yang bermotivasi Itinggi dan sentiasa membuat jualan. Tak kurang jugak yang tidak konsisten. Oleh itu, mereka perlu satu panduan yang jelas yang membolehkan mereka terus berjaya dalam bisnes.
.
.
Maka, lahirlah ebook ini untuk membantu golongan newbies merancang dengan baik perjalanan bisnes mereka. Terdapat 10 topik utama yang perlu dikuasai untuk merancang. Ebook ini disertakan dengan ‘Workbook’ supaya anda lebih jelas cara membuat perancangan bisnes.
.
.
Semoga ebook ini menjadi panduan dan lebih ramai yang mendapat manfaatnya.

“Manusia tidak merancang untuk gagal, tapi gagal untuk merancang”

– William J. Siegel

Mahu membuat tempahan?

Hubungi 016-8313664 atau klik terus ke link https://goo.gl/rY4pi3.

ebook

ebook2

KAISA SKINCARE

Kak norah nak share dengan korang apa yang best dengan kaisa skincare. Yeeyza..

Produk ini adalah produk natural yang bebas dari bahan kimia terlarang.Gunakan tanpa was-was.Bernotifikasi dengan KKM.Dan bukan produk timbang kilo.

Selain set lengkap,set trial pun ada untuk yang nak mencuba.

Info Produk :

Kaisa Skincare adalah produk kecantikan berasaskan bahan semulajadi iaitu

– Habatussauda
– Aloevera
– Vitamin C
– Ekstrak Yis
– Minyak Argan
– Sakura
– Rose

Bagaimana Kaisa Skincare berfungsi pada kulit wajah anda

+Membersihkan kulit wajah anda
+Mencerahkan kulit kusam
+Menegangkan kulit muka
+Memudar dan menghilangkan parut dan jeragat
+Mengecutkan dan mencegah jerawat
+Menanggalkan sel-sel kulit mati ,blackhead dan whitehead
+Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang baru
+Melembapkan kulit wajah
+Mengecilkan liang pori
+Melicinkan dan melembutkan kulit wajah
+Menjadikan kulit wajah awet muda
+Mengelakkan penuaan
+Menjadi pelindung dari pencemaran udara
+Memulihkan kulit dan mencantikkan kulit wajah

Kaisa Skincare mengandungi bahan yang selamat sahaja.Berdaftar dengan KKM.Gunakan tanpa was-was.

Terdiri dari 4 item iaitu Facial Cleanser,Serum FaceCure , Foundation FaceFood 3 in 1 dan Night Cream FaceRest.

Nak tak kulit wajah yang halus,bebas jerawat,jeragat,licin dan cantik semulajadi?

Cubalah produk Kaisa Skincare,bebas dari bahan kimia berbahaya.

Mesra wudhuk dan berdaftar dengan KKM

Kaisa Skincare – Facial Cleanser – NOT170501342K

Kaisa Skincare – Foundation Facefood 3 In 1 – NOT170501343K

Kaisa Skincare – Night Cream Face Rest – NOT170501344K

Kaisa Skincare – Serum Facecure – NOT170501345K

26239891_10211144855719851_3144705960413464934_n

26195736_10211144855919856_4762448796376114629_n

#kaisaskincare
#menjadikanwajahlebihbaik
#berkongsikebaikan

DIY pemulihan Asma. 

Berbagai Faktor Utama Penyebab Asma

Asma merupakan sebuah kondisi penyakit saluran pernapasan yang termasuk kronis dan berjangka panjang. Walaupun belum begitu jelas apa yang menjadi penyebab asma, ada sejumlah faktor yang bakal dengan mudah memicu asma untuk timbul. Paparan zat kimia, udara yang sangat dingin, asap rokok, infeksi virus, aktivitas fisik berlebihan, bulu binatang, serta paparan debu adalah faktor yang dimaksud.

Cauca-Penyakit asma juga dapat dipicu karena faktor cuaca. Faktor cuaca yang dapat menjadi penyebab asma biasanya yaitu pada situasi dingin, hujan, berangin, atau terjadinya perubahan cuaca yang sangat ekstrim di mana tubuh belum mampu untuk beradaptas

Rokok- Rokok mengandung zat-zat berbahaya yang dapat mengakibatkan berbagai penyakit, termasuk asma. Kandungan asap rokok terutama nikotin jika masuk ke saluran pernafasan selain merusak paru-paru juga dapat mengiritasi saluran pernafasan. Baik perokok aktif maupun perokok pasif, keduanya sama-sama untuk berisiko terkena asm

Stres- Hati-hati jika Anda menyimpan terlalu banyak beban pikiran hingga mengalami stres. Sebab stres juga dapat menjadi penyebab asma. Oleh karena itu kelola pikiran Anda agar selalu tenang dan damai agar terhindar dari stres. Selain itu atur waktu dengan baik agar pekerjaan tidak menumpuk. Sebab beban pekerjaan yang menumpuk juga berisiko tinggi untuk menimbulkan stres.

Jika Anda atau orang terdekat mengalami penyakit asma, maka sebaiknya konsultasikan kepada dokter untuk mendapatkan penanganan lebih lanjut. Selain mendapatkan pengobatan, biasanya dokter juga akan melakukan serangkaian pemeriksaan untuk mencari faktor pencerus dari asma yang Anda alami. Dengan mengetahui faktor pencetus tersebut maka penderita asma dapat mencegah terjadinya serangan berulang. Untuk mencegah penyakit asma maka jagalah kebersihan lingkungan agar terhindar dari paparan debu dan udara kotor di lingkungan rumah Anda. Hindari kebiasaan merokok dan menjauhlah dari orang yang sedang merokok karena perokok pasif juga tidak kalah bahayanya dengan perokok aktif.

Mahukan cara semulajadi untuk rawatannya?
Meh baca caranya.

#MinyakHerbaAsmak
#JusAsmakGold
#TimFarrahCare

utama

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Syampoo rambut hilangkan bau hapak

RISAU betoi la, setiap kali pakai tudung, kulit kepala jadi berpeluh, buka je skaf keluar bau yang tak menyenangkan.

Ada tak rakan/adik-beradik/saudara yang mengalami masalah di atas? Don wori, sekarang dah ada penawarnya tau.

Gunakannlah syampoo bunga raya. Rambut dan kulit kepala rasa segar dan wangi je sepanjang hari. Selain itu, Ia jugak dirumus khas untuk merawat rambut yang gugur dan gatal kepala ekslusif untuk wanita yang bertudung.

Tapi jangan ingat wanita bertudung je selalu alami masalah keguguran rambut ni. Ada juga wanita yang ‘freehair’ atau lelaki yang mengalami masalah yang sama kan? Selain untuk masalah rambut gugur, syampoo bunga raya ini jugab bertindak sebagai anti-kelemumur, mengawal untuk kepala kering dan berminyak, di samping dapat menyejukkan dan sentiasa menyegarkan kulit kepala kita.

Apa kandungan yg best dalam Syampoo Bunga Raya ni????

Bunga Raya – Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut

Coconut Oil – Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang, Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban

Babassu Oil – Menyegarkan kulit kepala

Tea Tree Oil – Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Jojoba Oil – Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

Acerola – Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat

Sis nak cuba ye?
Pey em je kak norah atau wassap di 0168313664.

#SyampooBungaRaya
#berkongsikebaikan
#TimFarrahCare

25299495_10210938008748806_1982577202079870062_n

KINI minyak herba asmak didatangkan didalam pelbagai saiz.

Lebih pilihan untuk anda.
Waah seronoknya, #Minyakherbaasmak kini didatangkan dalam 3 saiz utama.
💖10ml (mini) – boleh dijadikan sebagai tester dulu. Lagipun senang nak letak kat handbag.

💖30ml – letak kat umah / opis. Sekeluarga boleh pakai. Dari baby sampai dewasa.

💖50ml – lebih jimat dan tahan lama untuk lebih penjimatan wang anda.

Best best.

#minyakviral
#rawatanbatuk
#rawatkahak
#rawatanasma

23795352_10210814369537903_4401329547251616045_n

Pengalaman pesakit asma

Apa Yang Ibu Bapa Ini Dah Buat Sehingga Anaknya Yang Asma Teruk Sejak Sekolah Rendah Tak Jadi Dimasukkan Ke Hospital.

Kak norah nak kongsi pengalaman sahabat yang mempunyai anak saudara berumur 7 tahun menderita asma, sejak sekolah rendah.

Ikuti ceritanya.

Cerita ni saya tak pernah bagitahu sesiapa tetapi dalam kegawatan ekonomi macam ni eloklah saya share.

Adik saya ibu kepada anak saudara saya yang asma tu, kuat berpegang teguh dengan perubatan hospital.

Kesian tengok bila berkunjung ke rumah adik saya ni, macam-macam ubat ada.

Rumah dia dah macam mini-hospital tau.

Tak sanggup saya lihat lama-lama anak saudara saya jadi macam tu, dah macam angkasawan, kena tekup dengan oksigen memanjang.

Nak jadikan cerita,

Rakan sekerja saya, orang panggil dia Mat Jimat.

Memang jimat selalu bawa bekal, air pun dia bawa jus dari rumah.

Saya hairan kenapa air pun dia nak jimat padahal air minum tak de lah mahal sangat kan.Dia selalu bawa dan minum jus tu time lunch.

Botol jus tu pun cantik.

Ingatkan mahal, dalam rm70 – rm90 tapi sebenarnya RM44 saja.
saya tanya tentang jus tu untuk apa?

Dia kata boleh kembalikan tenaga, sejukkan badan, hilangkan sakit tekak, batuk selsema.

Dan last asma, semput dan penat pun boleh!

Astaghfirullah, teringat tentang anak saudara ku.

Masa birthday dia, saya belikan Jus Asmak Gold tu sebagai hadiah.

Saya paksa dia minum masa tu jugak, dalam birthday partynya.

Alhamdulillah, akhirnya ada perubahan dengan anak saudaraku selepas konsisten minum jus tersebut.

Malam2 dah tak batuk2.
Dah jarang ke hospital.
Bila tengok dia dah tak macam dulu lagi.
Seronok, lincah macam budak2 lain.

Tak putus2 adik ku ucap terima kasih kepadaku.

“Waalaikumussalam. Pertama..saya rasa ia memang pelengkap untuk minyak…sebab penat bertambah baik. Kedua.. Kini saya rasa kehidupan tak sempurna tanpa kedua-dua produk tu. Lama dah asma..sejak sekolah rendah lagi” – Anuar, Kroh

5 Tips persediaan ke tempat percutian

Mulakan hari ini dengan ucapan syukur kepada yang maha kuasa, yang terus memberi peluang untuk kita menikmati keindahan ciptaanya dan terus berusaha untuk membuat sesuatu yang terbaik disisinya.
.
Minggu ni cuti sekolah, mesti uolls sibuk becuti membawa anak-anak ke tempat-tempat menarik di dalam / luar Negara. Namun uolss kena berhati-hati ye.Cuaca tak menentu sekarang. Sekejap panas kemudian sejuk dan kekadang hujan.
.
Sediakan ubat-ubatan sebelum membawa anak ke mana-mana. Tak le nanti kelam kabut mencari klinik. Selain itu di sini kak norah nak kongsikan lagi beberapa tips untuk uolss sediakan sebelum bercuti di luar kawasan.
.
1. Pastikan makanan dan kelengkapan anak-anak adalah mencukupi. Jika ada makanan yang sesuai yang boleh diperolehi di tempat bercuti, pastikan ada bajet yang mencukupi untuk membeli makananan tersebut. Selain itu, ibubapa harus mempersiapkan diri dan minda untuk melebihkan tenaga untuk menyiapkan kelengkapan anak-anak. Rancang semuanya dengan rapi.

2. Rancang percutian sebaiknya. Sedikan peta lokasi tempat-tempat menarik sekitar yang ditujui. Terutamanya tempat makan yang sedap dan dekat.

3. Mempunyai wang tunai yang mencukupi bagi tujuan berpelanjaaan di tempat yang dilawati.

4. Dapatkan maklumat melalui internet apakah ole-ole yang sesuai untuk dibeli mengikut bajet anda. Senaraikan nama-nama penerima ole-ole supaya belian dibuat dengan terancang dan tidak berlebihan.

5. Buat sebarang tempahan dengan lebih awal. Contohnya tempat untuk menginap, tiket masuk ke taman tema dan sebagainya. Lebih-lebih lagi semasa cuti sekolah atau cuti umum. Pada masa tersebut bilangan yang melancong meningkat berkali ganda. Jika tidak memuat tempahan lebih awal, khuatir tidak dapat masuk dan ini akan merugikan masa dan tenaga anda.

FAKTA PESAKIT ASMA DI MALAYSIA

5% GOLONGAN DEWASA & 10% GOLONGAN KANAK-KANAK ADALAH PENGHIDAP ASMA
DAN ANGKA INI TERUS MENINGKAT!!!

Ini adalah fakta menakutkan yang dikeluarkan oleh Pakar Perunding Kanan Dada dan Pengarah Institut Perubatan Respiratori (IPR) Kuala Lumpur, Datuk Dr Abdul Razak Abdul Muttalif.

Menurut tinjauan mereka juga, 93 peratus responden di Malaysia tidak menganggap penyakit lelah mereka serius dan 79 peratus percaya mereka boleh menguruskan lelah tanpa bantuan doktor.

“Walaupun kematian asma di Malaysia tidak begitu tinggi, ia membimbangkan. Ini kerana ramai dalam kalangan pesakit yang meninggal dunia disebabkan mengabaikan rawatan atau tidak bertindak segera apabila mendapat serangan”

Apakah anda tahu gejala dan cara pencegahannya? Baiklah di sini kak norah kongsikan infografik mengenainya. Semoga mendapat manfaat.

Mahu mencari solusi tentang permasalahan ini? Jangan risau, Insya allah kak norah akan kongsikan lebih info mengenainya. Wassap je kak norah di 0168313664.

#TimFarrahCare
#LeaderMhamsbNorah
#solusiasma

gejala_asma

cegah_srangan_asma

Cara mudah hilangkan batuk menggunakan bahan-bahan yang ada didapur.

Bahan-bahannya:

Halia –  4 hiris

Madu Asmak – 1 sudu

Buah lemon – potong separuh

Air – secukupnya

 

Cara membuat:

  1. Masukkan segelas air ke dalam periuk dan panaskan
  2. Masukkan 4 hiris halia tadi ke dalam air
  3. Rebus halia tadi selama 5 minit atau sehingga aromanya naik
  4. Tapiskan air halia yang telah direbus tadi ke dalam cawan
  5. Tambahkan sesudu madu dan hirisan lemon ke dalam cawan yang berisi air halia.
  6. Minumlah air campuran tadi 3 kali sehari sehingga batuk hilang.

Selamat mencuba

madu asli asmak

Bahan-bahannya

Rebus

tapiskan

21765249_10210416833679755_998002323331269008_n

21765284_10210416834039764_4586087165851025236_n

Pusat Rawatan Keluarga Online