Siapa yang Jus Asmak Gold boleh #Bantu?

  •  Sesiapa yang ada masalah asmak kronik. Dah try macam2 masi tiada perubahan. 😢
  • Sesiapa yang ingin menikmati rasa jus sebenar dengan khasiat tinggi. Rasa masam manis lemon bersama 11 herba terpilih.
  • Sesiapa yang nak tingkatkan kesihatan tubuh badan. Rasa lebih cergas dan sihat. 💪💪💪💪💪
  •  Sesiapa yang ada demam, batuk dan selsema.

Kesan seawal 1 hari.

Akak bantu sampai kahak degil tu hilang dan tak ganggu suara merdu uolss tu 🙈🙈🙈🙈

.
TAKKAN NAK BIAR JE KAHAK DEGIL TU BERMAHARAJALELA😡😡??

Rawat sebelum terlambat. Rawatan mudah, hanya minum sesudu jus sebelum tido dan selepas bangun pagi.

.
✔ Sesuai untuk lelaki dan perempuan.
✔ Sesuai untuk kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas
✔ rasa lebih cergas dan bertenaga
✔ dibuat oleh kilang bertaraf GMP dan memenangi pelbagai anugerah
✔ Banyak testimoni yang dah berjaya.
✔ Tiada lagi masalah asma, batuk dan selsema
✔ kahak degil pun malu nak kuar😁
✔ Rasa selesa dan nyaman
✔ diperbuat dari 12 herba terpilih
.

AMARAN : Stok selalu sold out.

Maklumat lanjut hubungi:

Norah 016 831 3664

Norah 016 831 3664

Norah 016 831 3664

15741160_10154293437205945_9030416995931416963_n

APA YANG TANAH LIAT PUTIH BOLEH BUAT UNTUK KECANTIKAN KULIT ANDA

tanah-liat-putih
Cantik dengan tanah liat putih

Tips-tips kecantikan kulit wajah dan badan menggunakan tanah liat sebenarnya sudah lama diamalkan. Cuma, di Malaysia kurang didedahkan mengenai kaedah ini. Mungkin kerana stigma masyarakat Malaysia yang cenderung mengatakan ‘tanah itu kotor’.

Asal tanah je, kotor. Asal kotor je, dikaitkan dengan tanah. Padahal manusia ni asalnya dijadikan dari tanah.

Tanah liat pula ada macam-macam jenis. Hari ni kami nak cerita sikit pasal tanah liat putih. Tanah liat bukan sebarang tanah tau.

Tanah liat putih ni kalau kat luar negara dipanggil White Kaolin Clay. Cantik je kan nama tu?

Dalam banyak-banyak tanah liat, tanah liat putihlah yang paling halus dan lembut teksturnya, iaitu paling sesuai dengan kulit muka orang Asia yang sensitive dan kering ni.

Pernah dengar pasal orang mandi lumpur untuk mengubati masalah kulit? Yes, lumpur tu asalnya dari tanah liat putih lah. Sebab tu lepas mandi lumpur, kulit halus mulus je. Ekzema pun boleh dipulihkan dengan mandi lumpur tu. Tapi dengan syarat selalu buat lah.

Jangan risau, anda tak perlu sampai mandi lumpur untuk cantik. Sudah ada produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai bahan utama.

Yang penting, khasiatnya sama je.

Nak kulit halus tak? Jom slow-slow kita berubah kepada produk yang gunakan tanah liat putih sebagai ingredients dia.

#info by MHAMSB

Tahukah anda produk bedak asmak menggunakan tanah liat putih sebagai kandungan utama. Jangan tunggu lama-lama, mari dapatkannya sekarang!!!!

Hubungi kami:

Norah 016 831 3664

Norah 016 831 3664

Norah 016 831 3664

pengedar sah MHAMSB (SD03001)

 

Macam Mana Nak Buat Suami Tak Jadi Pergi Memancing

Sesuai Buat Para Isteri Yang Idamkan Suami Duduk Lepak Di Rumah Sahaja

Geram sangat, asal cuti hujung minggu ja pegi memancing dengan kawan-kawan. Pernah gak sekali bawak kitaorang sekeluarga ronda-ronda KL, Melaka, last-last ke kolam memancing jugak.

Adoilah

Bukannya apa pun, kalau sebulan sekali dua kali saja pegi tak apa lagi. Tetapi ini tiap hujung minggu lagi tu.

Anak kecik2 lagi. Ada 2 orang ja, tapi rasa macam jaga 20 orang anak

Kalaulah dia boleh temankan kita jaga. Ringanla sikit bebanan ni

Nanti kalau datang piyed, lagi susah pening-pening sakit satu badan

Tapi semuanya dah berubahm,sejak adanya Asmak Queen

Satu-satunya permaisuri dalam bentuk tablet kunyah berperisa coklat, sedap!

Membantu menyelesaikan masalah:

+Kitaran haid

+Keputihan

+ Mencantikkan tubuh badan

Asmak Queen mengandungi:

+Ekstrak Kacip Fatimah

+Ubi Puteh

+Betik Hijau

+Akar Dong Quai

+Serapat

+Vitamin A

+Kunyit

+Perasa Coklat

Semuanya dalam satu harga: RM69

Kini suami dah tak kerap pergi memancing lagi

Dia selalu ada disisi, dah tak nak lepas katanya

Asmak Queen

Rahsia keanggunan wanita Dapatkan daripada permaisuri yang sah!

Norah – 016 831 3664

Norah – 016 831 3664

Norah- 016 831 3664

17440273_10208749529958204_18316736_n

KETAHUI CARA MENCEGAH PENYAKIT ASMA,SEMPUT,BATUK

Jika anda menderita batuk asma, segeralah lakukan pengobatan untuk mencegah kondisinya semakin parah. Berikut adalah cara menyembuhkan batuk asma yang kami sarankan, semoga dapat bermanfaat.
Ketahui punca asma,semput,batuk
 Penyakit yang berkaitan dengan virus seperti selesema,
 Jangkitan pada salur pernafasan atau paru-paru
 Alahan
 Asma
 Merokok
 Penyakit paru-paru seperti chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
 Terdedah kepada habuk, asap dan bahan kimia di tempat kerja
Anda Dan Anak Anda Dalam Bahaya!!
Asma Bukan Satu Mainan.
Alhamdulillah,syukur kepada ALLAH SWT kerana dengan minyak herba asmak ini,telah ramai mendapat manfaat kebaikan kesihatan darinya.
Secara Asasnya Minyak Herba Asmak ini Dapat Membantu Meredakan;
 Asma,semput dan lelah
 muntuh-muntah
 Kegatalan akibat gigitan nyamuk
 Luka,sakit kepala,sakit mata
 Bengkak,lenguh
manfaat-minyak-herba-asmak
Manfaat Minyak herba asmak
Kandungan minyak herba asmak terdiri Daripada;
 Minyak zaitun
 Minyak kelapa dara
 Habbatus sauda
 Gamat
Sesuai Untuk Semua Peringkat Umur.
ciri-minyak-herba-asmak
Bahan utama dalam minyak herba asmak

AWAS ANTIBIOTIK

Antibiotik.Dia bukan makcik yang korang panggil aunty.Bukan juga barang antik.Tapi dia ubat yang unik sebab pengambilannya hanya selepas mendapat preskripsi dari doktor.Bukan sembarangan boleh dibeli di farmasi.

.
Kak Farrah gerun lah bila ramai ibubapa kalau anak baru 2-3 hari selsema, batuk dan demam berani minta doktor antibiotik.Antibiotik ni kalau diambil sembarangan kesan dia sangat dahsyat tau.
.
Ok, simple je kak Farrah nak explain pasal antibiotik ni.Ni beberapa perkara penting pasal antibiotik yang wajib terutama mommy daddy kena tahu.

1.APA ITU ANTIBIOTIK?
Antibiotik adalah sejenis ubat dibuat dari bahan kimia. Kerja dia hanya bunuh kuman atau bantutkan pertumbuhan kuman jenis BAKTERIA. Lain dari bakteria bukan kerja dia. Selsema,batuk dan demam ni kuman diorang jenis VIRUS. Jadi buang masa je telan antibiotik. Sebab antibiotik hanya berkesan untuk bunuh bakteria bukan virus ye.Dah la buang masa, bagi mudarat pulak tu kat badan. Aduii.

2.KENAPA BATUK,SELSEMA TAK PERLU ANTIBIOTIK?
Penyebab terjadinya batuk,selsema adalah VIRUS.Antibiotik hanya berkesan ke atas BAKTERIA sahaja bukan pada virus tau. Biasanya selsema batuk ni akan hilang dengan rehat serta pengambilan air secukupnya walaupun tanpa penggunaan antibiotik. Ada yang guna alternatif rawatan semulajadi.Itu terpulang pada individu. Asalkan bukan dengan makan antibiotik ye.

3.APA KESAN SALAH GUNA ANTIBIOTIK?
Akan berlaku kerintangan terhadap bakteria. Senang kata,bahasa johornya Bakteria tak lut dengan antibiotik. Bakteria menjadi semakin KEBAL dan KUAT. Menyebabkan jangkitan jadi lebih teruk dan tak boleh disembuhkan dengan antibiotik yang sama. Doktor terpaksa gunakan antibiotik yang lebih kuat kerana yang lama tidak berkesan. Jika antibiotik yang kuat ini pun disalah gunakan, maka bertambah la kuat dan kebal bakteria terhadap antibiotik.Ia akan berterusan sehingga tiada lagi antibiotik yang berkesan terhadap badan.Ini lah dinamakan kerintangan antibiotik.Badan dah tak dapat terima sebarang antibiotik untuk bunuh bakteria.

4.MACAM MANA NAK ELAK DARI TERJADINYA KERINTANGAN ANTIBIOTIK?
-Elak minta antibiotik daripada doktor.
-Makan antibiotik ikut masa yang sama dan dos yang diberikan doktor.
-Habiskan antibiotik dalam waktu yang ditetapkan walaupun sudah sembuh.
-Jika ada baki antibiotik, buang terus. Jangan guna semula antibiotik untuk penyakit yang sama di kemudian hari.
Kalau korang rajin,boleh g kat kaunter farmasi kerajaan,masukkan kat kotak pemulangan ubat yang tidak digunakan atau expired.
-Jangan beli antibiotik di farmasi (jika ada yang menjualnya).
.
Sekarangkan info semua dihujung jari telunjuk kann.So, tips tambahan dari kak umi,apakata lepas dapat ubat dari doktor tu Gugel la nama ubat yang korang dapat tu.Cek samada antibiotik tu common used untuk sakit yang korang alami atau tak.

Banyak kes, pesakit diberi terus antibiotik berdos tinggi dan dari kelas yang tinggi (antibiotik pun de kelas/level tertentu tau ) supaya cepat sembuh sedang kan ia perlu dimulakan dengan dos yang rendah.Jika tidak berkesan baru lah dinaikkan sedikit dos ubat dan jenis kelas.

Kesannya memang lah sakit cepat sembuh tapi jika sudah terbiasa ambil, kesan jangkamasa panjang antaranya kegagalan fungsi buah pinggang,alahan pada kulit dan paling ngeri sekali boleh bawa maut.

So,jadilah rakyat yang bijak ok.Sayangi diri ,Sayangi family. ❤️❤️
#Timfarrahcare

 antibiotik