Cara mudah hilangkan kerak di kulit kepala Bayi!!!

Uolss, Kerak kat kulit kepala bayi ni bentuknye bersisik tebal, berminyak dan color kekuningan. Biasanya ada kat dahi dan bahagian atas kepala baby tu. Kerak kepala atau ‘cradle cap’ ini akan terkupas sendiri dan menjadi kepingan nipis seperti kelemumur, jika ia sudah kering.

Biasa berlaku di awal umur kelahiran baby. Namun , lepas 12 bulan biasanya kerak kepala ni akan hilang le. Namun, ada jugak yang mengalaminya dalam masa jangka panjang. Kesian sungguh kan..huhuhuhu

Eh, uolss tau tak , apa sebenarnya yang sebabkan kerak kepala pada bayi berlaku???

Ia dipengaruhi oleh hormon androgen yang dibawa dari ibu ketika masih dalam kandungan. Hal ini menyebabkan kelenjar lemak menjadi aktif. Kelenjar lemak keluar dari tempat yang sama dengan keluarnya rambut.

Kelenjar lemak yang sangat aktif dapat mengeluarkan lemak dan menimbulkan lapisan yang menjadi kerak di kepala bayi.Masalah ini tidak mengganggu pertumbuhan rambut bayi. Kerak di kulit kepala bayi tidak berjangkit tetapi ia mungkin menyebabkan gatal kulit kepala pada bayi.

Jadi kak norah, ada solusinya kah?

Iya, ni dia #SevenisHairOil
Bersihkan kerak dikulit kepala si comel anda dengan Sevenis Hair Oil yang diperbuat daripada:

• Light Mineral Oil
• Tea Tree Oil
• Babassu Oil
• Virgin Coconut Oil
• Castor Oil
• Olive Oil
• Argan Oil

150 ml sebotol dengan harga mampu milik.

Maklumat lanjut:

http://www.wasap.my/60168313664

kerak-kepala

sevenis-hair-oil

Takut nak pakai tudung sebab rambut BERBAU!!!.

Dah banyak kali cuba syampoo dari murah sampai yang mahal. Namun hasil sama jerr. Lepas pakai dua tiga minggu, kulit kepala masih rasa gatal dan kelemumur tak berkurang. Palin sedih bila rambut masih kusut dan berbau hapak. Stress!! Lagi stress bila dapat tahu ada plumbum dan paraben dalam syampoo tu..huhuhuhuh
.
Dengan syampoo bunga raya ini, anda akan rasai kelebihannya:
🌺 Rambut wangi sepanjang hari
🌺 Anti-kelemumur
🌺 Rambut lebih lebat
🌺 Rambut lebih hitam dan lembut
🌺 Rambut tidak lagi bercabang
🌺 Tiada lagi masalah rambut gugur dan kusut
🌺 Kulit kepala rasa lebih lembap dan segar
🌺 Kulit kepala tidak lagi gatal
.
Bukan sekadar dapat kesan yang WOW tapi diformulasi dari bukan satu bukan dua bukan tiga tapi ENAM bahan yang boleh menghilangkan masalah KULIT KEPALA dan RAMBUT.
.
Kandungannya adalah:

Bunga Raya – Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut

Coconut Oil – Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang, Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban

Babassu Oil – Menyegarkan kulit kepala

Tea Tree Oil – Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Jojoba Oil – Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

Acerola – Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat

 TANPA Midazolidinyl urea & Diazoldinyl Urea
 TANPA Methyl dan Proply dan Butyl dan Ethyl paraben
 TANPA Stearalkonium chloride
 TANPA Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
 TANPA Syynthetic Frgarances

Mahu maklumat lanjut??? Klik link di bawah:
.
http://www.wasap.my/60168313664
http://www.wasap.my/60168313664
http://www.wasap.my/60168313664

Whatsapp segera sebelum kehabisan stok!😊

18892958_1529036537118022_5799175636696699443_n

Sevenis Hair Oil

Masalah rambut kusut dan kering???

Selain rambut rontok, rambut kering juga menjadi salah satu masalah rambut yang tidak bisa diabaikan. Rambut kering akan terlihat tidak sehat dan kurang bercahaya. Selain itu, rambut kering juga bertanggung jawab kenapa rambut mudah kusut.

Penyebab Rambut Kering:

1. Sering menggunakn hair spray dan bahan kimia dan lainnya.

2. Sering memakai catok dan hair dryer

3. Sering terkena sinar matahari secara langsung pagi dan sore

4. Sering terkontaminasi polusi udara

5. Memakai Shampoo yang tidak sesuai

6. Sering memakai semir rambut

Cuba gunakan Sevenis Hair Oil yang diperbuat daripada

7 jenis minyak berkualiti tinggi iaitu:

– Light Mineral Oil

– Tea Tree Oil

– Babassu Oil

– Virgin Coconut Oil

– Castor Oil

– Olive Oil

– Argan Oil

150ml sebotol dengan mampu milik Selamat tinggal rambut kusut dan kering Jadi tunggu apa lagi dapatkan sekarang.

PM atau Whatsapp kami

016-8313664 (Norah)

atau klik saja link

http://www.wasap.my/60168313664

sevenis-hair-oil

Asmak Baby Care !!!! baru di pasaran

Tepuk amai-amai
Belalang kupu-kupu
Tepuk adik pandai
Upah minum susu

Susu lemak manis
Santan kelapa muda
Adik jangan nangis
Mak nak buat kerja

Terjadi pada anda?
Susah nak buat kerja?
Anak selalu sakit keradangan kulit akibat gatal atau ekzema?
Ataupun pening kepala, kembung perut, selesema, batuk dan lain-lain lagi?

Lebih baik mencegah daripada merawat..

Nah ABC.
Sedap ke ABC tu?

ABC lain daripada yang lain.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Asmak Baby Care 5 dalam 1*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bedak Baby
Losyen Baby
Mandian Baby (Top to toe)
Baby Essential Oil
Sevenis Hair Oil

Stress? Katakan tidak pada stress. Berpindah kepada ABC.

Anak senang ibu tenang.

Hubungi kami untuk mendapatkan harga PROMOSI!

Norah 016-8313664
(http://www.wasap.my/60168313664)

asmak-baby-care asmak-baby-care-2 asmak-baby-care-3

Minyak Herba Asmak telah berdaftar dengan KKM

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si burung merak
Dua tiga ubat bole ku cari,
Mana kan sama dengan minyak herba asmak.
.
Jarang sekali dapat makan dodol,
Juadah istimewa dihari raya,
Cuba anda dapatkan sebotol,
Dan rasai perubahannya.
.
Dari Selangor menuju ke Kuantan,
Hajat mencari barang antik dari tembaga,
Rm39 je,Harga berpatutan,
Berbaloi untuk dimiliki setiap keluarga.
.
Cantik berhias bakul dan raga,
Hendak diisi si buah sukun,
Tak perlulah bimbang akan kandungannya,
Dah berdaftar dengan KKM pun!!!

Haaaa…jawab! Jawab!

Sesuai digunakan untuk uolss yang menghadapi masalah lelah,asma,batuk,kahak dan selsema.

Dapatkannya sekarang di :

http://www.wasap.my/60168313664

20621890_10209971558788161_7402538589602637494_n