7 Perkara Ini Yang Akan Membuatkan Asma Anda Makin Teruk .

Sejarah Asma Dalam Keluarga (Family History)
Jika salah seorang dari suami/isteri ada penyakit asma, peluang untuk anak menghidap asma adalah agak cerah.

Jantina dan Umur
Asma adalah lebih ketara pada peringkat umur kanak-kanak. Jika dibandingkan antara lelaki dan perempuan, anak lelaki lebih mudah terkena asma

Allergy
Jika anak anda ada alergi terhadap perkara yang menyebabkan serangan asma, maka risiko serangan asma akan meningkat.

Merokok
Tanpa perlu diterangkan lagi, tiada kebaikan yang boleh didapati dari amalan merokok. Anda sakit, anak menderita.

Pencemaran Udara
Mereka yang tinggal di bandar lebih mudah terkena serangan asma disebabkan udara yang tercemar.

Obesiti
Pakar menjelaskan, obesiti akan menyebabkan badan lebih mudah terkena keradangan dan seterusnya menyebabkan serangan asma.

Jangkitan Virus Di Peparu
Jangkitan di peparu seperti pneumonia sememangnya akan menyebabkan asma semakin kronik. Amalkan cara hidup yang bersih.
.
.
#info by MHAMSB
#MinyakHerbaAsmak

Ada Asma, Masih Boleh Bersukan Ke?

Bila dilihat, asma dan aktiviti sukan nampak macam tak boleh duduk semeja, baring sekatil. Tak kena pada pandangan logik di mata kita. Tak takut sesak nafas ke semasa bersukan?
.
Tapi, anda silap.
.
Ada ramai ahli sukan yang mempunyai asma walaupun mereka aktif bersukan. Malah, ada antara mereka yang berjaya memecahkan rekod walaupun hidup dengan kekurangan tersebut. Siapakah mereka?
.
🏐Jackie Joyner-Kersee– Beliau merupakan seorang pemain bola jarring yang terkemuka. Beliau memenangi 3 pingat emas dan 1 perak walaupun ketika itu jurulatihnya tidak tahu mengenai asma yang dihidapi.

🏊‍♀Amy Van Dyken – Beliau adalah seorang atlet renang, sukan yang memerlukan atletnya menahan nafas. Nampak macam mustahil kan? Namun Amy berjaya memenangi 6 pingat emas di dalam 2 sukan olimpik yang berasingan.

🏊‍♂Tom Dolan – Kes Tom adalah lebih unik berbanding yang lain. Beliau mempunyai salur pernafasan yang agak cacat, iaitu sempit. Namun, sukan renang yang diceburinya adalah sukan yang paling berjaya.

🚴‍♂Paula Radcliffe – Asma ketika berumur 14 tahun tidak menghalang Paula meneruskan minatnya dalam sukan marathon. Dalam sejarah, beliau telah menyertai 4 sukan olimpik dan memenangi emas pada tahun 2005.

🏈Jerome Bettis – seorang atlet American football yang terkenal. Siapa yang rajin menonton sukan ini, mesti tahu mengenai jenis gerakan yang perlu ada dalam sukan ini – semua laju dan memenatkan!

.
Kesimpulannya, asma bukanlah titik noktah bagi mereka untuk bersukan. Dengan langkah yang bijak dan mengikut nasihat doktor, mereka boleh mencapai lebih dari orang lain.
.
.
#infobyMHAMSB
#MinyakHerbaAsmak

asma-sukan

TAWARAN JADI AGEN ASMAK SLOT 2018 KINI DI BUKA!

Sesuai untuk siapa?

Anda yang kekurangan moodal
Pelajar,surirumah,pekerja swasta,kakitangan kerajaan yang nak incoome sampingan seperti incoome kerja tetap

Kenapa mesti menyertai kami?

👉 Produk viral,mudah jual
👉 Produk evergreen yang sentiasa diperlukan
👉 Mempunyai permintaan tinggi seluruh Malaysia dan luar negara
👉 Peluang sama rata kepada semua pengedar – Konsep man jadda wa jadda
👉 Konsep sharing di kalangan leader dan seluruh team
👉 Syarikat MHAMSB sedang pesat berkembang dan mendapat perhatian ramai pihak dan dalam proses ke pasaran global
👉Pengedar bukan sekadar diajar berniaga semata,tetapi diajar ilmu PREMIUM pengurusan masa,disiplin,kewaangan dan ilmu bisnes yang sukar diperolehi di luar.
👉Teknik marketing yang berbeza
👉Kami telah menyusun roadmap pengedar untuk 5 tahun
👉Syarikat mempunyai misi,visi dan halatuju yang jelas

Ketahui 15 Keistimewaan Pengedar pada 2018 nanti,majoritinya kami dah pun laksanakan tahun ini (bukan omong kosong)

👇👇👇👇👇👇👇👇

Keistimewaan pengedar Asmak by MHAMSB 2018

1. Peluang untuk menambah ilmu pemasaran,jualan dan pembangunan di ri berterusan secara online dan offline

2. Kelas bisnes dan personal coaching dengan leader dan CEO secara PERCUMA sepanjang tahun secara online dan offline.

3. Hadiah sempena hari lahir dan ulangtahun perkahwinan.*

4. Hadiah ba yi baru lahir

5. Bantuan pemasaran dan penjenamaan berterusan pelbagai medium.

6. Rewaard kepada pengedar dengan jualan tertinggi dan insentif untuk pengedar yang konsisten restock.

7. Berpeluang menyertai program terpilih secara PERCUMA.

8. Support group di FB dan Whatsapp

9. Bantuan kece masan

10. Peluang untuk menjadi leader dengan ilmu-ilmu premium yang sukar didapati dan jika ada kosnya sangat tinggi.

11. Program “customer loyalty” dan pelbagai program untuk meningkatkan jualan pengedar.

12. TEMPLATE MAGIC yang direka khas untuk meningkatkan pendapaatan dan hanya ada di MHAMSB

13. Peluang menyertai pelbagai contest dalaman yang dibuat hanya untuk pengedar

14. Ebook bisnes PERCUMA dan panduan pengurusan kewaangan

15. Penghargaan secara berkala bagi pengedar yang upgrade.

Dan banyak lagi sebenarnya yang anda akan dapat jika berada dalam team Asmak.

Dare to be different?

Cepat-cepat komen,PM atau whatsapp Kami :

http://agen0168313664.wasap.my/

Tag kawan fb kalian di ruangan komen ni.Mana tahu disebabkan anda mereka berjaya menjadi peniaga online yang sukses nanti 😍

Jemput share sekali tau.Tq

seminar

Madu Asli & Madu Halia Bentong

Ramai yang belum tahu, Asmak ada produk madu asli dan madu halia bentong 😌

Istimewanya madu halia bentong Asmak ni, rasanya sedap macam coklat Hacks dan halia tu boleh kunyah-kunyah gitew. Ala..fefeling cam korang minum jus oren ada pulpa tu la kannnn..hehe

Ok, jom cekidout apa khasiat madu halia bentong Asmak ni

🐝Madu Halia Bentong baik untuk merawat masalah batuk kering, batuk hingga hilang suara dan selsema
🐝Ia juga membantu memanaskan badan dan melembabkan hati
🐝Halia madu membantu pencernaan ke arah lebih baik
🐝Menguatkan antibodi badan
🐝Membantu melancarkan peredaran darah
🐝Ia juga berupaya mematikan bakteria dan sel kanser
🐝Boleh di gunakan untuk masalah saraf
🐝Mengurangkan tekanan darah tinggi
🐝Membekalkan tenaga
🐝Mengawal berat badan
🐝Baik untuk minda
🐝Membekalkan oksigen ke seluruh tubuh badan
🐝Melawaskan pembuangan air kencing
🐝Melegakan “morning sickness”
🐝Mengelakkan masalah usus
🐝Bagus diamalkan selepas bersalin
🐝Mencuci darah kotor

Psst..yang tak suka halia tu,madu asli pon ada. Dijamin asli tak campor gula ye.

Siap freegift habbatussauda asli lagi. Kalau beli, mau sebotol soploh hengget tauuuuu

#MaduHaliaBentong
#MaduAsli
#AsmakByMhamsb

madu-asli

TIPS SEBELUM MELAKUKAN URUTAN PADA BAYI

🌹Pilih masa yang sesuai, di mana bayi berada dalam keadaan yang paling rilek, santai, tidak penat dan kenyang.
🌹Letakkan bayi di atas tuala yang dibentang di atas lantai atau katil. Si ibu pula duduk bertentangan dengan bayi
🌹Cuba cari posisi yang paling selesa di mana si ibu boleh membuat eye-contact dengan bayi. Pastikan tiada lampu atau cahaya di atas kepala bayi anda untuk mengelakkan silau.
🌹Nak pakai lampin atau tak? Sebenarnya terpulang, tetapi kalau bayi tak pakai lampin, pergerakan lebih bebas dan bayi dapat merasai pergerakan semasa urutan.
🌹Sebelum bermula, sediakan dulu baby oil yang sejuk untuk urutan. Cuba elakkan minyak urutan yang mempunyai essential oil yang pekat, kerana kulit bayi masih sensitif.
🌹Masa terbaik untuk urutan? Seeloknya, selepas mandi dan juga sebelum tidur adalah masa yang terbaik untuk bonding-time.
.
.
🌸 Semoga Bermanfaat 🌸
.