KAJIAN TERBARU: Kaitan Vitamin D Dengan Serangan Asma

Pada tarikh 20 September 2016, satu hasil kajian mengenai asma telah diterbitkan di London. Kajian ini adalah berkenaan dengan Vitamin D sebagai vitamin yang boleh mengawal serangan asma daripada berlaku sebanyak separuh.

.
Maksudnya, kalau dalam seminggu seseorang itu diserang asma sebanyak 4 kali, selepas mengambil vitamin D dengan teratur dan menurut saranan doktor, serangan tersebut boleh dikurangkan menjadi 2 kali sahaja. Bagi saya, itu satu perubahan yang sangat baik! Siapa yang taknak kan?
.
Lagi satu, vitamin D juga didapati boleh digunakan untuk menggantikan ubat-ubatan jenis steroid. Ubatan jenis steroid adalah berisiko bagi pesakit jantung.
.
Walaubagaimanapun, hasil kajian ini masih lagi belum dipraktikkan sepenuhnya di dalam industry perubatan di negara kita.
.
.
#infobyMHAMSB
#MinyakHerbaAsmak

 asma

SI MANJA LENA TIDUR. TIADA LAGI MASALAH KULIT GATAL.

Setiap kali sebelum tidur kak norah akan sapukan bedak ruam di badan Hannah. Pelbagai jenis bedak ruam telah dicuba dari jenis bedak atau krim yang dijual dekat kedai jamu, pasaraya dan farmasi.Namun semuanya tidak membantu. Hannah masih tidak selesa tidur kerana masalah ruam/ kegatalan kulit setiap kali berpeluh.

.
Tergerak hati semalam untuk mencuba sapukan ‘Asmak Baby Care powder’. Buka sahaja bedak keluar bau wangi dan bila dipegang bedaknya rasa lembut .waah apa sebenarnya kandungan bedak ni? cam best je.
.
Tak pe sapukan dulu kat badan hannah. Sekitar jam 10 malam, hannah dah tidur. Dalam hati dah berbisik,harap-haraplah hannah tak meragam lagi malam ni. Biasanya dia akan terjaga 3 hingga 4 kali setiap malam.
Dia tak selesa tidur , automatik kita pun tak dapat tidur, memujuk sambil menyapu bedak ruam di badannya.

Alhamdulillah, pagi ni hannah bangun dengan ceria. Syukur sangat-sangat tidur hannah dah selesa semalam.

Jom sama-sama ketahui , apakah kandungan bahan di dalam ‘ Asmak Baby Care Powder’:

Kaolin – merawat keradangan kulit tertentu seperti merawat lecet, bisul , dan keradangan kulit

Ekstrak Portulaka – mencegah bakteria

Papaya ext – membuang sel kulit mati, mencerahkan kulit, manjadikan kulit berasa lembut

Lavender essential oil – mengurangkan penyakit proriasis, menyembuhkan luka dan sunburn, mengurangkan kegatalan pada kulit

Waah. Patutlah membantu. Banyaknya khasiat dari bahan-bahan yang digunakan.

Terima kasih Asmak Baby Powder. Menjadikan tidur hannah lebih lena dari biasa.

Likepage Farrah Care

Mahu mendapatkannya?

hubungi kak norah di 0168313664

#AsmakBabyCarePowder
#AsmakBabyCare
#Pengalaman

asmak-baby-care-powder