EKZEMA VS PSIORIASIS

Tahukah anda bahawa eczema & psioriasis boleh menyebabkan kematian. Walaupun kedua jenis penyakit ini berkaitan dengan kulit, maksudnya senang untuk dirawat, namun kesannya amat merbahaya jika tidak diatasi dengan segera tau.
.
Namun apakah beza keduanya. Sekejap lagi kak norah kongsikan infonya. Terdapat lebih kurang 5 perbezaan. Mari kita lihat satu persatu.
.
Ekzema dan psioriasis kedua-duanya adalah sama iaitu disebabkan kerengsaan kulit, termasuklah symptom seperti kegatalan dan kemerahan. Ekzema biasanya menyerang bayi dan kanak-kanak, manakala psioriasis menyerang pesakit berumur 15 hingga 35 tahun.

Keadaan keduanya dicetuskan oleh fungsi sistem imun yang rendah serta perasaan tertekan. Walaubagaimanapaun, penyakit eczema ini lebih berkait dengan kerengsaan ( dari benda-benda seperti produk penjagaan kulit) dan alergik.Manakala, penyebab untuk penyakit psioriasis masih belum ada jawapan yang jelas namun ia dipercayai dari kombinasi genetic, jangkitan, tekanan emosi, kulit yang sensitive disebabkan luka dan kadang-kadang kesan pengambilan ubat.

Berbanding psioriasis, kesan eczema menjadikan kulit terasa lebih gatal dan ingin menggaru tanpa henti. Luka berdarah disebabkan kuat menggaru kulit ini biasanya banyak berlaku kepada pesakit eczema berbanding pesakit psioriasis.

Kegatalan dan luka pada kulit biasanya berlaku disebabkan oleh eczema. Manakala psioriasis kesannya dirasai seperti kulit terbakar. Selain kesan kulit terbakar, psioriasis juga boleh menyebabkan kemunculan tompok-tompok serta keradangan kulit

Terdapat juga perbezaan untuk keduanya dari segi kemunculan simptom. Simptom kesan eczema biasanya berlaku di bahagian tangan, muka atau bahagian lipatan badan seperti di siku dan lutut. Manakala psioriasis biasanya muncul di lipatan kulit atau di bahagian muka dan kepala. Kadang-kadang muncul di bahagian bahu, tengkuk belakang dan kuku.

Sekarang boleh tak uolss bezakan ekzema dan psioriasis?

Uolss masih runsing untuk mendapatkan rawatannya?

Kak norah ada caranya. Klik saja link ni:

http://www.wasap.my/60168313664

21767959_10210402741967471_831592262459353716_n

RAHSIA TANAH LIAT PUTIH KINI TERBONGKAR

Tahukah anda?

Bedak Asma’ diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih berkualiti tinggi.Selamat digunakan untuk semua peringkat umur.Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah saw berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.

Merawat ruam pada bayi,ekzema,psoriasis,kudis buta,kurap,panau,kayap,gatal,cacar air,luka dan lain-lain

Apa keistimewaan Bedak Asma’ ?

Selain merawat masalah kulit di atas,ia juga mampu mengecutkan jerawat,mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu.Boleh dipakai setiap malam sebelum tidur

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA,jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan.Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit,mengelakkan kedutan,menghilangkan jerawat,melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.

Bedak ini telah terbukti merawat ekzema,psoriasis,ruam,kudis buta,kurap,panau dan lain-lain.

Boleh dimakan untuk masalah Cirit-birit dan gout.Selamat dan suci.

Teksturnya lebih halus,mudah serap,dan sejuk bila dipakai.

Beratnya 150g+-
Harga cuma RM38
Produk premium pada harga TERENDAH!

Mesti dimiliki oleh setiap keluarga.

Cara Pakai untuk masalah kulit : Dipakai sekerap yang mungkin.

Mempunyai permintaan tinggi semenjak dikeluarkan.

Pilihan Terbaik zaman-berzaman

Berminat untuk mendapatkannya?

Hubungi:

016 831 3664  – Norah

SD03001

Pengedar sah MHAMSB

14650597_1269502796404732_2847134405548799779_n

Tanah liat putih untuk kulit cantik

Tips-tips kecantikan kulit wajah dan badan menggunakan tanah liat sebenarnya sudah lama diamalkan. Cuma, di Malaysia kurang didedahkan mengenai kaedah ini. Mungkin kerana stigma masyarakat Malaysia yang cenderung mengatakan ‘tanah itu kotor’.
.
Asal tanah je, kotor. Asal kotor je, dikaitkan dengan tanah. Padahal manusia ni asalnya dijadikan dari tanah.
.
Tanah liat pula ada macam-macam jenis. Hari ni kami nak cerita sikit pasal tanah liat putih. Tanah liat bukan sebarang tanah tau.
.
Tanah liat putih ni kalau kat luar negara dipanggil White Kaolin Clay. Cantik je kan nama tu?
.
Dalam banyak-banyak tanah liat, tanah liat putihlah yang paling halus dan lembut teksturnya, iaitu paling sesuai dengan kulit muka orang Asia yang sensitive dan kering ni.
.
Pernah dengar pasal orang mandi lumpur untuk mengubati masalah kulit? Yes, lumpur tu asalnya dari tanah liat putih lah. Sebab tu lepas mandi lumpur, kulit halus mulus je. Ekzema pun boleh dipulihkan dengan mandi lumpur tu. Tapi dengan syarat selalu buat lah.
.
Jangan risau, anda tak perlu sampai mandi lumpur untuk cantik. Sudah ada produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai bahan utama.
.
Yang penting, khasiatnya sama je.
.
Nak kulit halus tak? Jom slow-slow kita berubah kepada produk yang gunakan tanah liat putih sebagai ingredients dia.

Info lanjut:

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Rawat panau dengan bedak asmak

Kak ida (bukan nama sebenar) berasa resah kerana badan anaknya berpanau. Lebih-lebih apabila berpeluh, kuatlah anaknya menggaru di tempat yang berpanau. Suatu hari, kak ida berjalan menuju ke pasaraya dan ternampak orang menjual #bedakasmak. Lantas kak ida bertanya kebaikan dan manfaat bedak asmak tersebut.

.

Kak ida berasa tertarik kerana #bedakasmak ini boleh merawat sebarang masalah kulit. Bertepatan dengan masalah panau anaknya, kak ida membuat keputusan untuk cuba. Dia juga bertambah yakin sebab #bedakasmak ni diperbuat 100% dari tanah liat putih dan tiada bahan kimia merbahaya.

.

Sampai sahaja di rumah, kak ida sapu #bedakasmak di bahagian-bahagian kulit berpanau anaknya. Selepas seminggu, panau anaknya yang dahulu tebal dah semakin menipis. Kak ida rasa bersyukur sangat sebab sebelum ni dah try macam-macam cara tapi tak de perubahan. Tetapi dengan #bedakasmak, kak ida kini berasa lega.

.

Wahai sis sis sayang di luar sana, nak try #bedakasmak yang hot ni? . Jangan risau ye , #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

13900108_1777961509150301_4430494475155172175_n

Bedak asmak merawat penyakit GOUT

Salah seorang customer saya , seorang wanita yang ada penyakit GOUT. Apabila disebut GOUT, terbayang bagaimana kesakitan yang dialami oleh pesakit. Kaki dan tangan rasa ngiluuuuuu  sangat seolah- olah bila bergerak seperti robot yang berkarat. Rasa lemah tubuh badan dan susah nak buat keja pulak tu.

.

Jadi kak ruhaida (bukan nama sebenar) tetap bertahan biarpun pelbagai cara berubat tapi keadaan masih tak berubah. Masalah ini bertambah berat bila terpaksa menyusukan bayi. Oleh kerana, kasih sayangkan bayinya, kak ruhaida menahan untuk mengambil sebarang ubat klinik / farmasi. Dia pun berikhtiar mencari info di internet.

.

Suatu hari, dia terjumpa satu laman web yang menceritakan mengenai #bedakasmak yang boleh merawat gout. Rasa ingin tahu semakin membuak-buak, lantas ia menelefon agen berkenaan. Selepas mendapat info bahawa bahan-bahan digunakan adalah semulajadi iaitu dari tanah liat putih, lantas dia membuat tempahan.

.

Cara pemakaian #bedakasmak untuk rawatan gout berlainan sedikit dari biasa. Pesakit perlu meminum air bedak asmak selepas sedikit bancuhan dengan air. Sukatannya akan diberi selepas pesakit membuat belian.

.

Apa kat kak Ruhaida, “Alhamdulillah, sekarang gout dan beransur baik. Tidak ada lagi bergerak seperti robot”.

.

Adakah uolss pun alami penyakit GOUT? Marilah mencuba #bedakasmak. Jangan risau ye sis sis sayang. #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

16649151_10208408673236999_3760242526029321464_n