Category Archives: Info produk

Madu Asli & Madu Halia Bentong

Ramai yang belum tahu, Asmak ada produk madu asli dan madu halia bentongย ๐Ÿ˜Œ

Istimewanya madu halia bentong Asmak ni, rasanya sedap macam coklat Hacks dan halia tu boleh kunyah-kunyah gitew. Ala..fefeling cam korang minum jus oren ada pulpa tu la kannnn..hehe

Ok, jom cekidout apa khasiat madu halia bentong Asmak ni

๐ŸMadu Halia Bentong baik untuk merawat masalah batuk kering, batuk hingga hilang suara dan selsema
๐ŸIa juga membantu memanaskan badan dan melembabkan hati
๐ŸHalia madu membantu pencernaan ke arah lebih baik
๐ŸMenguatkan antibodi badan
๐ŸMembantu melancarkan peredaran darah
๐ŸIa juga berupaya mematikan bakteria dan sel kanser
๐ŸBoleh di gunakan untuk masalah saraf
๐ŸMengurangkan tekanan darah tinggi
๐ŸMembekalkan tenaga
๐ŸMengawal berat badan
๐ŸBaik untuk minda
๐ŸMembekalkan oksigen ke seluruh tubuh badan
๐ŸMelawaskan pembuangan air kencing
๐ŸMelegakan “morning sickness”
๐ŸMengelakkan masalah usus
๐ŸBagus diamalkan selepas bersalin
๐ŸMencuci darah kotor

Psst..yang tak suka halia tu,madu asli pon ada. Dijamin asli tak campor gula ye.

Siap freegift habbatussauda asli lagi. Kalau beli, mau sebotol soploh hengget tauuuuu

#MaduHaliaBentong
#MaduAsli
#AsmakByMhamsb

madu-asli

Siapa yang Jus Asmak Gold boleh Bantu?

– Sesiapa yang ada masalah asmak kronik. Dah try macam2 masi tiada perubahan.ย ๐Ÿ˜ข

– Sesiapa yang ingin menikmati rasa jus sebenar dengan khasiat tinggi. Rasa masam manis lemon bersama 11 herba terpilih.

– Sesiapa yang nak tingkatkan kesihatan tubuh badan. Rasa lebih cergas dan sihat.ย ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

– Sesiapa yang ada demam, batuk dan selsema.

jus asmak gold
jus asmak gold

#Timfarrahcare
#Jusasmakgold
#pengedarsahmhamsb

Hair Mosturizer with Serum

Memperkenalkan

Hair Mosturizer with Serum

Pertama seumpamanya di Malaysia

Diperbuat dari Bunga Raya dan 4 bahan premium yang lain.

Apa yang unik Hair Mosturizer with Serum by Asmak :

โœ”Vitamin untuk rambut anda
โœ”Melembapkan dan merapikan rambut anda
โœ”Tidak berminyak,tidak melekit,mudah digunakan
Menjadikan rambut lebih sihat dan kuat
โœ”Membaiki rambut yang rosak
โœ”Rambut lebih mudah diurus bila-bila masa,di mana jua
โœ”2 x lebih cepat mengatasi masalah rambut gugur
โœ”Tahan lebih lama

Selamat tinggal rambut kusam

Kami bawakan rawatan salun terus ke rumah anda.

Berminat untuk mendapatkannya?

hubungi 016-8313664 (Norah)

moisturizer-with-serum

KAISA SKINCARE

Kak norah nak share dengan korang apa yang best dengan kaisa skincare. Yeeyza..

Produk ini adalah produk natural yang bebas dari bahan kimia terlarang.Gunakan tanpa was-was.Bernotifikasi dengan KKM.Dan bukan produk timbang kilo.

Selain set lengkap,set trial pun ada untuk yang nak mencuba.

Info Produk :

Kaisa Skincare adalah produk kecantikan berasaskan bahan semulajadi iaitu

– Habatussauda
– Aloevera
– Vitamin C
– Ekstrak Yis
– Minyak Argan
– Sakura
– Rose

Bagaimana Kaisa Skincare berfungsi pada kulit wajah anda

+Membersihkan kulit wajah anda
+Mencerahkan kulit kusam
+Menegangkan kulit muka
+Memudar dan menghilangkan parut dan jeragat
+Mengecutkan dan mencegah jerawat
+Menanggalkan sel-sel kulit mati ,blackhead dan whitehead
+Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang baru
+Melembapkan kulit wajah
+Mengecilkan liang pori
+Melicinkan dan melembutkan kulit wajah
+Menjadikan kulit wajah awet muda
+Mengelakkan penuaan
+Menjadi pelindung dari pencemaran udara
+Memulihkan kulit dan mencantikkan kulit wajah

Kaisa Skincare mengandungi bahan yang selamat sahaja.Berdaftar dengan KKM.Gunakan tanpa was-was.

Terdiri dari 4 item iaitu Facial Cleanser,Serum FaceCure , Foundation FaceFood 3 in 1 dan Night Cream FaceRest.

Nak tak kulit wajah yang halus,bebas jerawat,jeragat,licin dan cantik semulajadi?

Cubalah produk Kaisa Skincare,bebas dari bahan kimia berbahaya.

Mesra wudhuk dan berdaftar dengan KKM

Kaisa Skincare – Facial Cleanser – NOT170501342K

Kaisa Skincare – Foundation Facefood 3 In 1 – NOT170501343K

Kaisa Skincare – Night Cream Face Rest – NOT170501344K

Kaisa Skincare – Serum Facecure – NOT170501345K

26239891_10211144855719851_3144705960413464934_n

26195736_10211144855919856_4762448796376114629_n

#kaisaskincare
#menjadikanwajahlebihbaik
#berkongsikebaikan

KINI minyak herba asmak didatangkan didalam pelbagai saiz.

Lebih pilihan untuk anda.
Waah seronoknya,ย #Minyakherbaasmakย kini didatangkan dalam 3 saiz utama.
๐Ÿ’–10ml (mini) – boleh dijadikan sebagai tester dulu. Lagipun senang nak letak kat handbag.

๐Ÿ’–30ml – letak kat umah / opis. Sekeluarga boleh pakai. Dari baby sampai dewasa.

๐Ÿ’–50ml – lebih jimat dan tahan lama untuk lebih penjimatan wang anda.

Best best.

#minyakviral
#rawatanbatuk
#rawatkahak
#rawatanasma

23795352_10210814369537903_4401329547251616045_n

Tanda- tanda sakit asma/lelah

Adakah anda / anak anda mengalami sakit asma/lelah? mari lihat tanda-tandanya seperti berikut:

  • Pernafasan berbunyi (wheezing/ mengi/ bengek) terutama ketika bernafas (exhalation). Tidak semua penderita asma memiliki pernafasan yang berbunyi, dan tidak semua orang yang nafasnya terdengar wheezing adalah penderita asma.
  • ย Adanya sesak nafas sebagai akibat penyempitan saluran bronki (bronchiale).
  • Batuk berpanjangan di waktu malam hari atau cuaca dingin/sejuk.
  • Adanya keluhan penderita yang merasakan dada sempit.
  • Serangan asma yang kuat menyebabkan penderita tidak dapat bercakap dengan baik kerana kesulitannya untuk mengatur pernafasan.

Adakah anda mengalami tanda-tanda asma/lelah di atas?

Mahu dapatkan rawatan semulajadi tanpa perlu makan ubat?

Hubungi :

Norah. pengedar sah mhamsb.SD03001.

016 831 3664

016 831 3664

Cara pemakaian minyak herba asmak

Apabila anda telah mendapatkan minyak herba asmak daripada pengedar mhamsb yang sah, berikut diberikan kaedah pemakaiannya untuk beberapa jenis penyakit yang terlibat.
1. Batuk dan lelahย :
Sapukan minyak herba asmak di tapak kaki, labu betis, bawah pelipat, dada depan belakang menyeluruh, leher dan tengkuk serta bawah dagu.
2. Selsema:
Sapukan sedikit di dalam hidung, atas hidung hingga ke ubun ubun. Untuk bayi di bawah umur 2 tahun. Boleh tambahkan sapuan di dada, belakang dada serta tapak kaki.
3. Demamย :
Sapukan minyak herba asmak di tapak kaki, labu, betis, bawah pelipat, dada depan belakang menyeluruh, leher dan tengkuk serta bawah dagu dan sapu di dahi
4. Sakit gigiย :
Sapukan minyak herba asmak pada gigi yang sakit menggunakan cotton bud dan juga di bahagian pipi.
5. Kembung perut dan sembelitย :
Sapukan di perut pinggang serta tapak kaki dan labu betis
6. Luka pembedahan:
Lap kering bahagian luka dan sapu minyak di atasnya.
7. Sengatan berbisa, benjol, lebam dan sakit uratย :
Sapukan di tempat sepatutnya.
8. Migrainย :
Sapukan di ย keliling dahi, tengkuk dan leher.
9. Bisul:
Sapukan pada tempat bisul
10. Sakit pinggang dan lenguh lenguhย :
Sapukan ditempat yang lenguh dan sakit.
11. Cirit biritย :
Sapukan di bahagian bawah perut.
12. Senggugutย :
Sapukan ketika datang haid dan ketika sakit di bahagian bawah perut.
Lakukan semua cara pemakaian di atas sekerap mungkin sehingga penyakit beransur pulih.
Jika mahu mendapatkan kaedah pemakaian yang lebih terperinci, boleh hubungi kami :
Norah. pengedar sah mhmsb. SD03001.
016 831 3664
016 831 3664

JUS ASMAK GOLD

Kandungan: 350 ml
.
Harga: RM44

.
Bahan: 12 Herba terpilih iaitu Lemon Juice, Apple, Ginger, Capsicum,Spinach, Garlic, Oregano, Cucumber, Echinacea,Stevia, Licorice dan Dong Guai. Serta mengandungi pengawal asid (Asid Sitrik) dan penstabil sebagai Kondisioner makanan yang dibenarkan.
.
Cara guna: Minum dua kali sehari. Sukatan untuk Dewasa, Sesudu pada waktu pagi ketika perut kosong. Jika dah makan, minum sejam selepas itu. Dan minum sesudu lagi di waktu malam sebelum tidur. Manakala untuk kanak-kanak sukatannya dikurangkan kepada separuh sudu sahaja.

Ingin membuat tempahan:

call/wassap 016-8313664 (Norah)

pengedar sah mhamsb

SD03001

15741160_10154293437205945_9030416995931416963_n