Category Archives: Artikel perkongsian

Gandakan wang bisnes anda

Uolss kak norah nak kongsi tips bagaimana kita boleh menggandakan duit modal berniaga dalam masa sebulan. Psssst, post ini hanya sesuai untuk yang masih baru dalam bisnes. Yang kekadang tu modal tak tahu ke mana. Hujung bulan mengadu tak de duit nak beli stok. Sape pernah gini? Kita geng..ngeeee
.
Mai kak norah ceta. Misalnya kita ada modal RM1500. Ambil RM1000 terlebih dahulu sebagai rolling bisnes dan RM500 disimpan untuk hal-hal kecemasan. Hal-hal kecemasan seperti bayar bil telefon, isi minyak dan sebagainya. Boleh simpan terus jika tidak digunakan atau dijadikan modal untuk bulan seterusnya.
.
Seterusnya , uolss buatlah target supaya modal RM1000 tadi boleh naik berkali ganda. Waaaah bestnye. Tapi mestilah ada strategik k. ehem ehem.
.
Ok sekarang kita tetapkan target sales setiap bulan. Semakin tinggi target sales, jumlah modal juga akan semakin meningkat, oleh itu kita berpeluang untuk kembangkan lagi bisnes tanpa perlu meminjam.

Caranya mudah je:
Modal rolling: RM1500 (simpan RM500)
Minggu 1 re-stok: RM1000 – RM2000
Minggu 2 re-stok: RM2000 – RM4000
Minggu 3 re-stok: RM4000 – RM8000
Minggu 4 re-stok: RM8000 – RM16000
.
Ini kiraan rolling modal selama sebulan. uolss dapat lihat duit modal berganda dengan banyaknya. Bolehlah simpan semua keuntungan tersebut ke mana-mana instrument pelaburan seperti Tabung Haji, ASB dan emas. Simpanan yang ada ni uolss bolehlah rancang apa-apa yang korang nak. Contohnya nak naik haji, buka butik, melancong dan macam-macam lagi le.
.
Namun mesti korang rasa pelik, boleh tak duit modal tu double banyak camtu dalam masa sebulan?
.
A’ah, boleh tapi ada caranya. Nak kak norah kongsikan lagi?

Tunggu posting kak norah seterusnya ye.

20045896_10209721609259579_502222708_n

Pengalaman mula berniaga bersama MHAMSB

Uolss, kak norah dah buat bisnes dengan syarikat MHAMSB ni hampir setahun lebih dah. Masa memula dulu kitorang setat dengan produk #minyakherbaasmak je. Masa tu la kak norah re-start enjin bodi tuk bisnes online.
.
Mula-mula tu kak norah pun cam korang. Masih blur-blur lagi. Hampir seminggu gak kak norah studi pasal produk, syarat jadi agen dan info syarikat. Ye la, kita nak serius buat bisnes, kena studi semua tu. Ni tak, asyik lompat jual produk sana- sini. Bila masa nak kuasai kaaaan?
.
Seminggu kemudian kak norah hubungi cikgu Nor Fazilah Mohd (CEO syarikat MHAMSB). Bermula sebagai agen dropship untuk menimba ilmu bisnes . semua ilmu menjual, pemasaran dan pengurusan diberi sepenuhnya oleh cikgu. Kak norah tinggal guna je. Kopipes dan pos kat FB wall.
.
Masa akak mula-mula pos kat FB Wall, terus dapat 7 orang customer. Punya le kak norah hepi giler. PM Magik masuk bertalu-talu . Masa tu kak norah tak de pengalaman lagi melayan mesej pelanggan. Panik sungguh. Pengalaman yang sungguh mengujakan.
.
2 minggu lepas tu kak norah upgrade gi agen. Mudah sangat nak jual benda yang berkualiti dengan harga mampu milik. Alhamdulillah, keberkesannanya diakui oleh beribu-ribu testimony pengguna. Paling best ramai pesakit Asma/Lelah/Semput dah sembuh dan tak perlu lagi ulang-alik ke hospital.
.
Sebulan kemudian kak norah upgrade gi Stokis. Bermula dengan 10 orang agen, dan kini mencecah 50 orang. Alhamdulillah, setiap mereka kini memperolehi pendapatan 3 – 4 angka sebulan dan boleh membantu keluarga. Ada yang gunakan pendapatan untuk bayar hutang PTPTN, Kereta dan rumah.
.
Apa yang paling utama untuk diri kak norah sekarang adalah untuk membantu #TimFarrahCare terus berjaya dan memperolehi pendapatan seperti yang diingini. Yang penting selalu USAHA, DOA & TAWAKAL.
.
Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua tim yang selalu support kak norah. Luv uolss.

19702151_10209658503601977_7983252648140395206_n

CARA MENCUCI MUKA YANG BETUL DAN MENGEKALKAN KETEGANGAN

Hi semua, Norah hari ini berbesar hati nak kongsi cara mencuci muka yang betul. Bukannya main tenyeh sembarangan ye, kesian kat kulit muka tu.

Baiklah di sini Norah nak kongsi langkah-langkahnya:

  1. Sebelum memulakan cuci muka, pastikan tangan anda dibersihkan ye. Jangan dibiarkan tangan yang kotor menyentuh wajah anda yang comel tu. Ye la, seharian bermacam-macam aktiviti yang kita buat. Pasti terdapat kotoran-kotoran degil di tangan anda.
  2. Bila tangan dah bersih, boleh lah ambil pencuci muka anda. Ikut arahan cara pemakaian yang disarankan oleh produk tersebut. Terdapat 2 jenis pencuci muka yang ada di pasaraan iaitu samada jenis berbuih atau tidak. Sebenarnya pencuci muka yang baik mestilah tidak berbuih. Lagi banyak buih, lagi teruk dan akan mengganggu fungsi kulit. Buih akan mengganggu penghasilan minyak semulajadi atau natural pil pada kulit kita. Natural oil ini penting tau, jika kekurangan minyak kulit akan menggelupas dan menyebabkan kulit menjadi semakin sangat kering. Oleh itu, kulit akan lebih mudah terkena infection, jerawat dan premature aging.  Oleh itu, inilah sebab kenapa pencuci muka Ardini Cleanser tidak berbuih. (Boleh rujuk gambarajah )
fb-cleanser
Pencuci muka ardini essential tanpa buih
  1. Kemudian, gosokkan dengan lembut di wajah anda. Ikut seperti gambarajah di bawah. Elakkan berlaku kasar dengan kulit wajah anda.
cuci-muka-yang-betul
Cara mencuci muka yang betul
  1. Selepas selesai mencuci muka, bilas muka dengan air suam diikuti dengan air sejuk.
  2. Akhir sekali, lap muka anda dengan tuala khusus untuk muka sahaja ye. Tak mau tuala yang dicampur untuk mengelap tubuh badan tau.

Selamat mencuba

Rahsia mencantikkan kulit wajah secara semulajadi

Ada pelbagai petua atau tips yang boleh dikongsikan untuk cantikkan kulit wajah menggunakan bahan bahan natural / organik dan yang mudah didapati.

Ramai yang lebih yakin dan percaya dengan penggunaan bahan bahan natural kerana ada yang TAKUT atau RISAU nak guna produk skincare yang tidak berasaskan bahan natural.

Macam saya dulu masa belajar di IPTA, saya ada mengamalkan beberapa petua atau tips untuk wajah. Masa jadi student dulu, manalah ada budget besar nak beli skincare sebab budget disalurkan untuk buku, buat assignment, project paper dan macam macam lagi.

Yalah, nak cantik kan, jadi macam macam cara kita cuba amalkan. Antara petua atau tips yang pernah saya amalkan ialah :

  1. Serbuk kayu manis dan madu
    Sedikit kayu manis dan sedikit madu disebatikan sehingga menjadi paste, kemudian disapu pada wajah sebelum tidur, memula rasa macam pedih jugak lah tapi lama lama semakin baik. Dibiarkan di muka sampai ke pagi, baru lah muka dibasuh dengan air suam. Yang best masa dicuci, gosok gosok perlahan dah macam scrub, sangat best. Lepas dicuci, rasa kulit muka bersih sangat.
  1. Tomato 
    Hirisan tomato yang masak digosok pada wajah. Tomato berfungsi sebagai pencuci muka. Gosoklah sehingga rasa muka bersih, kemudian dicuci dengan air suam. Mudahkan.
  1. Lemon
    Bagi mereka yang ada masalah jerawat yang teruk, boleh cuba guna lemon. Ia boleh dijadikan sebagai antiseptik untuk membunuh kuman jerawat. Sapulah jus lemon pada wajah sebelum tidur sehingga kering. Kemudian, basuhlah dengan air suam. Rajin rajin buat. Nanti lama lama jerawat mengecut dan mengering, malah jerawat baru pun insyaallah susah nak tumbuh
  1. Habbatus sauda dan zaitun
    Habbatus sauda Mempunyai anti-oksidan yang tinggi bagi merawat & meningkatkan kadar imunisasi kulit. Manakala minyak zaitu dapat menguatkan akar (sel kulit) dan melembutkan serta mencantikkan kulit. Kini kedua-dua bahan tersebut mudah dipakai kerana dipersembahkan dalam bentuk serum. Serum tersebut dikenali sebagai serum Ardini Essentials.Pemakaian beberapa titis dan disapu ke wajah sebelum tidur. InsyaAllah hasil yang awesome akan dapat anda rasai.

    Nak atasi masalah kulit wajah dengan cara yang mudah dan berasaskan bahan natural melalui serum ARDINI ESSENTIALS, boleh lah Inbox atau wasap 016-8313644.

    http://www.wasap.my/60168313664
    http://www.wasap.my/60168313664
    http://www.wasap.my/60168313664

habbatusauda_minyak

 

Dengan tindakan segera, cepatlah masalah kulit dapat diatasi.

InsyaAllah.

Lihat testimoni pengguna Ardini Essentail 

IKUTI KELAS BELAJAR FB BERSAMA COACH WANITA

ADAKAH ANDA SEORANG WANITA?

ANDA SEORANG PENIAGA ONLINE?

Nak join satu group rahsia di fb dan download pelbagai ebook mini berkaitan persediaan utk membuat fb ads?

KHAS UTK WANITA SAHAJA.

Sepanjang 2017 ni ebook mini bernilai lebih 4k akan di upload ke group rahsia secara berperingkat…

Bagaimana utk mendapatkannya???
Sertai kami di “shefumarketing sisterhood hub”

Yuran sekali shj seumur hidup.
Bukan ribu2, bukan jg ratus2..
Tetapi hanya rm30 selepas diskaun.

Senarai Ebook Mini yang akan diupload dalam group Shefumarketing Sisterhood Hub :

1) Introduction to Avatar Research
2) Introduction to Ads Targetting
3) Introduction to Headshot Copywriting
4) Introduction to Unique Selling Proposition ( USP )
5) Introduction to Ads Placement
6) Introduction to Ads Funnel Design
7) Introduction to Seeding for Raving Fans
8) Introduction to RETARGETTING
9) Introduction to Ads Creative Design
10) Introduction to Ads Budget
11) Introduction to Fan Page Mastery
12) Introduction to Fb Ads EVE-VOLUTION : The Game Changer

SERTAI GROUP TELEGRAM DI BWH UTK MENEBUS KOD KUPON DISKAUN ANDA.
(BKN GROUP IKLAN.)

https://t.me/joinchat/AAAAAArV9WKZnQT2uFXwNA
Buat pendaftaran di sini,

https://goo.gl/hj9J2Z

https://goo.gl/hj9J2Z

https://goo.gl/hj9J2Z

Apa itu meroyan?

M.E.R.O.Y.A.N

Meroyan adalah satu masalah tekanan emosi dan gangguan perasaan yang sering dialami oleh wanita sewaktu atau selepas berpantang. Wanita yang mengalami masalah ini seringkali menghadapi masalah untuk tidur, kepenatan, stress dan mudah marah.

ibumeroyan
Meroyan adalah gejala kepada ibu selepas bersalin

Baru-baru ini ada seorang ibu sanggup sembelih anak sehingga mati dipercayai akibat meroyan. Memang ngeri gila tengok gambar mayat kanak-kanak tersebut. Doktor ini tampil menerangkan 3 peringkat meroyan yang para suami wajib tahu! Saya sedih tapi saya tak pelik. Dalam dunia perubatan benda ni sebenarnya memang wujud. Penyakit ni dinamakan Pospartum Psychosis. Orang kita panggil meroyan.

1. Baby blues Baby blues ni kiranya level meroyan paling rendah la. Biasanya berlaku dua tiga hari lepas bersalin dan boleh berlanjutan sampai dua minggu lamanya. Benda ni agak biasa la untuk ibu yang baru beranak pertama kali kan. Yela, malam yang dulunya sunyi sekarang dihiasi tangisan bayi kecil yang nyaring dan kuat tu sampai ke pagi. Dengan jadual waktu tidur si ibu yang entah ke mana dan ditambah lagi dengan suami yang tak reti nak membantu memang la si ibu jadi mudah stress. Suami yang nampak tahi hijau baby pun dah muntah hijau memang membuat si ibu bertambah stress. Tanda-tanda si ibu dah kena baby blues ni adalah : + mood swing + mudah cemas + selalu menangis + kurang selera makan + susah tidur

2. Pospartum depression Ni level Meroyan yang pertengahan. Penyakit ni macam Baby Blues jugak tapi simptomnya lebih teruk dan lebih lama. Biasanya boleh sampai 6 bulan lepas bersalin. Ibu yang kena Pospartum Depression ni biasanya nak jaga baby dia sendiri pun dah tak berapa nak mampu. Antara tanda-tanda dah kena penyakit ni : + mood swing yang teruk + menangis yang melampau lampau + susah nak bonding dengan baby. Kadang ada rasa benci kat baby sendiri + rasa takde tenaga dan tak boleh tidur + rasa nak hempas baby ataupun cederakan baby + rasa diri tak berguna

3.Pospartum Psychosis Ni level Meroyan yang paling dasyat. Biasanya yang kena penyakit ni akan berhalusinasi. Kalau si isteri yang dalam pantang dah mula merepek cakap yang bukan bukan atau dia cakap nampak benda yang bukan bukan sila berhati hati.

Macam kes Pretty di Indonesia yang sanggup bunuh anaknya sendiri. Bila disoal siasat dia boleh pulak cakap dia cuma bunuh perompak je. Memang ibu yang kena Pospartum Psychosis ni tak boleh jaga anak sendiri sebab masa tu fikiran dia dah tak rasional dah.

Sebab tu suami yang ada isteri baru lepas bersalin sila jaga fizikal dan mental isteri baik-baik. Jangan bagi isteri stress walaupun sedikit. Jangan bagi isteri fikir kain kat jemuran dah angkat ke belum. Jangan bagi isteri fikir pinggan kat dapur dah cuci ke belum. Biarlah isteri kita cuma fokus pada baby yang baru lahir je. Biarlah dia menyusu dengan penuh tenang dan tenteram. Isteri kita baru je mengalami kesakitan fizikal yang sangat dasyat masa melahirkan zuriat kita, jangan la kita tambah kesakitan pada jiwanya pula ye. Lebih-lebih lagi dalam tempoh berpantang. Jom bantu isteri kita!

FREE EBOOK TIPS KESIHATAN ANAK ANDA

Awas jika anak ANDA masih batuk dan selsema berulang kali atau berpanjangan lebih 10 hari. Dah puas berubat cara hospital/klinik dan makan ubat? Keadaan macam tu je. JANGAN RISAU , kali ini kami nak share TIP-TIP mudah cara merawatnya.

.
Cam ner caranya tu?
.
Ada lebih 10 tips kami dah kompailkan dalam satu EBOOK. Sepatutnya kos untuk EBOOK ni kena caj RM40 tapi kami masih decide nak bagi FREE untuk 200 orang yang pertama dahulu.
.
Dapatkan akses ke EBOOK ni sekarang jugak
Klik link ni
http://www.farracare.com/ebook-percuma/
http://www.farracare.com/ebook-percuma/
http://www.farracare.com/ebook-percuma/
.
Cepat2 sebelum link ni ditutup! Dah dapat komen ‘DAPAT’ tau!

ebookcover