Cara mudah hilangkan kerak di kulit kepala Bayi!!!

Uolss, Kerak kat kulit kepala bayi ni bentuknye bersisik tebal, berminyak dan color kekuningan. Biasanya ada kat dahi dan bahagian atas kepala baby tu. Kerak kepala atau ‘cradle cap’ ini akan terkupas sendiri dan menjadi kepingan nipis seperti kelemumur, jika ia sudah kering.

Biasa berlaku di awal umur kelahiran baby. Namun , lepas 12 bulan biasanya kerak kepala ni akan hilang le. Namun, ada jugak yang mengalaminya dalam masa jangka panjang. Kesian sungguh kan..huhuhuhu

Eh, uolss tau tak , apa sebenarnya yang sebabkan kerak kepala pada bayi berlaku???

Ia dipengaruhi oleh hormon androgen yang dibawa dari ibu ketika masih dalam kandungan. Hal ini menyebabkan kelenjar lemak menjadi aktif. Kelenjar lemak keluar dari tempat yang sama dengan keluarnya rambut.

Kelenjar lemak yang sangat aktif dapat mengeluarkan lemak dan menimbulkan lapisan yang menjadi kerak di kepala bayi.Masalah ini tidak mengganggu pertumbuhan rambut bayi. Kerak di kulit kepala bayi tidak berjangkit tetapi ia mungkin menyebabkan gatal kulit kepala pada bayi.

Jadi kak norah, ada solusinya kah?

Iya, ni dia #SevenisHairOil
Bersihkan kerak dikulit kepala si comel anda dengan Sevenis Hair Oil yang diperbuat daripada:

• Light Mineral Oil
• Tea Tree Oil
• Babassu Oil
• Virgin Coconut Oil
• Castor Oil
• Olive Oil
• Argan Oil

150 ml sebotol dengan harga mampu milik.

Maklumat lanjut:

http://www.wasap.my/60168313664

kerak-kepala

sevenis-hair-oil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *