Gandakan wang bisnes anda

Uolss kak norah nak kongsi tips bagaimana kita boleh menggandakan duit modal berniaga dalam masa sebulan. Psssst, post ini hanya sesuai untuk yang masih baru dalam bisnes. Yang kekadang tu modal tak tahu ke mana. Hujung bulan mengadu tak de duit nak beli stok. Sape pernah gini? Kita geng..ngeeee
.
Mai kak norah ceta. Misalnya kita ada modal RM1500. Ambil RM1000 terlebih dahulu sebagai rolling bisnes dan RM500 disimpan untuk hal-hal kecemasan. Hal-hal kecemasan seperti bayar bil telefon, isi minyak dan sebagainya. Boleh simpan terus jika tidak digunakan atau dijadikan modal untuk bulan seterusnya.
.
Seterusnya , uolss buatlah target supaya modal RM1000 tadi boleh naik berkali ganda. Waaaah bestnye. Tapi mestilah ada strategik k. ehem ehem.
.
Ok sekarang kita tetapkan target sales setiap bulan. Semakin tinggi target sales, jumlah modal juga akan semakin meningkat, oleh itu kita berpeluang untuk kembangkan lagi bisnes tanpa perlu meminjam.

Caranya mudah je:
Modal rolling: RM1500 (simpan RM500)
Minggu 1 re-stok: RM1000 – RM2000
Minggu 2 re-stok: RM2000 – RM4000
Minggu 3 re-stok: RM4000 – RM8000
Minggu 4 re-stok: RM8000 – RM16000
.
Ini kiraan rolling modal selama sebulan. uolss dapat lihat duit modal berganda dengan banyaknya. Bolehlah simpan semua keuntungan tersebut ke mana-mana instrument pelaburan seperti Tabung Haji, ASB dan emas. Simpanan yang ada ni uolss bolehlah rancang apa-apa yang korang nak. Contohnya nak naik haji, buka butik, melancong dan macam-macam lagi le.
.
Namun mesti korang rasa pelik, boleh tak duit modal tu double banyak camtu dalam masa sebulan?
.
A’ah, boleh tapi ada caranya. Nak kak norah kongsikan lagi?

Tunggu posting kak norah seterusnya ye.

20045896_10209721609259579_502222708_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *