Rahsia mencantikkan kulit wajah secara semulajadi

Ada pelbagai petua atau tips yang boleh dikongsikan untuk cantikkan kulit wajah menggunakan bahan bahan natural / organik dan yang mudah didapati.

Ramai yang lebih yakin dan percaya dengan penggunaan bahan bahan natural kerana ada yang TAKUT atau RISAU nak guna produk skincare yang tidak berasaskan bahan natural.

Macam saya dulu masa belajar di IPTA, saya ada mengamalkan beberapa petua atau tips untuk wajah. Masa jadi student dulu, manalah ada budget besar nak beli skincare sebab budget disalurkan untuk buku, buat assignment, project paper dan macam macam lagi.

Yalah, nak cantik kan, jadi macam macam cara kita cuba amalkan. Antara petua atau tips yang pernah saya amalkan ialah :

  1. Serbuk kayu manis dan madu
    Sedikit kayu manis dan sedikit madu disebatikan sehingga menjadi paste, kemudian disapu pada wajah sebelum tidur, memula rasa macam pedih jugak lah tapi lama lama semakin baik. Dibiarkan di muka sampai ke pagi, baru lah muka dibasuh dengan air suam. Yang best masa dicuci, gosok gosok perlahan dah macam scrub, sangat best. Lepas dicuci, rasa kulit muka bersih sangat.
  1. Tomato 
    Hirisan tomato yang masak digosok pada wajah. Tomato berfungsi sebagai pencuci muka. Gosoklah sehingga rasa muka bersih, kemudian dicuci dengan air suam. Mudahkan.
  1. Lemon
    Bagi mereka yang ada masalah jerawat yang teruk, boleh cuba guna lemon. Ia boleh dijadikan sebagai antiseptik untuk membunuh kuman jerawat. Sapulah jus lemon pada wajah sebelum tidur sehingga kering. Kemudian, basuhlah dengan air suam. Rajin rajin buat. Nanti lama lama jerawat mengecut dan mengering, malah jerawat baru pun insyaallah susah nak tumbuh
  1. Habbatus sauda dan zaitun
    Habbatus sauda Mempunyai anti-oksidan yang tinggi bagi merawat & meningkatkan kadar imunisasi kulit. Manakala minyak zaitu dapat menguatkan akar (sel kulit) dan melembutkan serta mencantikkan kulit. Kini kedua-dua bahan tersebut mudah dipakai kerana dipersembahkan dalam bentuk serum. Serum tersebut dikenali sebagai serum Ardini Essentials.Pemakaian beberapa titis dan disapu ke wajah sebelum tidur. InsyaAllah hasil yang awesome akan dapat anda rasai.

    Nak atasi masalah kulit wajah dengan cara yang mudah dan berasaskan bahan natural melalui serum ARDINI ESSENTIALS, boleh lah Inbox atau wasap 016-8313644.

    http://www.wasap.my/60168313664
    http://www.wasap.my/60168313664
    http://www.wasap.my/60168313664

habbatusauda_minyak

 

Dengan tindakan segera, cepatlah masalah kulit dapat diatasi.

InsyaAllah.

Lihat testimoni pengguna Ardini Essentail 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *