Rawatan penyakit Impetigo

Beberapa bulan yang lepas anak kak cyla dijangkiti sakit kulit yang agak serius. Doktor kata impetigo sejenis penyakit kulit seperti kudis buta. Kalau lihat muka die masa tu sedih sangat, lagi teruk dari kene chicken pox. Muka bintik merah & luka berdarah akibat di garu sebab gatal. Pergi ke klinik doktor cme bagi ubat sapu, tapi kak cyla tengok si icha semakin rancak menggaru pulak. Akibat semakin di garu kulit menjadi luka & semakin merebak ke tempt lain sehingga ke sekitar badan.

impetigo

Mujur la ada nya bedak asmak & minyak herba asmak. Hari2 kak cyla konsisten sapu kejap bedak, dah kering sapu plak minyak asmak. Alhamdulillah setelah konsisten akhirnya luka cepat kering & akhirnya sembuh sepenuhnya. Hasil sapuan bedak asmak parut luka pun semakin lama semakin pudar dan terus hilang.

impetigo2

impetigo3

Masa kene sakit kulit tu ckup malu nak ble kite amik gambar die, segan.sekarang suh amik gambar serah jer kat die. Alhamdulillah, asbab asmak kini anak kak cyla kembali ceria. Tq founder Asmak Nor Fazilah Abd Mohd sebab keluarkan produk yang sangat berkesan❤️

Kredit: Kak Cyla

bedak-asmak

Mahu mendapatkan Bedak Asmak dan Minyak Herba Asmak?

Hubungi kak norah di 0168313664.

#MinyakHerbaAsmak
#BedakAsmak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *