Tag Archives: bedak asmak kota kinabalu

Tanah liat putih untuk kulit cantik

Tips-tips kecantikan kulit wajah dan badan menggunakan tanah liat sebenarnya sudah lama diamalkan. Cuma, di Malaysia kurang didedahkan mengenai kaedah ini. Mungkin kerana stigma masyarakat Malaysia yang cenderung mengatakan ‘tanah itu kotor’.
.
Asal tanah je, kotor. Asal kotor je, dikaitkan dengan tanah. Padahal manusia ni asalnya dijadikan dari tanah.
.
Tanah liat pula ada macam-macam jenis. Hari ni kami nak cerita sikit pasal tanah liat putih. Tanah liat bukan sebarang tanah tau.
.
Tanah liat putih ni kalau kat luar negara dipanggil White Kaolin Clay. Cantik je kan nama tu?
.
Dalam banyak-banyak tanah liat, tanah liat putihlah yang paling halus dan lembut teksturnya, iaitu paling sesuai dengan kulit muka orang Asia yang sensitive dan kering ni.
.
Pernah dengar pasal orang mandi lumpur untuk mengubati masalah kulit? Yes, lumpur tu asalnya dari tanah liat putih lah. Sebab tu lepas mandi lumpur, kulit halus mulus je. Ekzema pun boleh dipulihkan dengan mandi lumpur tu. Tapi dengan syarat selalu buat lah.
.
Jangan risau, anda tak perlu sampai mandi lumpur untuk cantik. Sudah ada produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai bahan utama.
.
Yang penting, khasiatnya sama je.
.
Nak kulit halus tak? Jom slow-slow kita berubah kepada produk yang gunakan tanah liat putih sebagai ingredients dia.

Info lanjut:

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Kini tiada lagi masalah psioriasis

Bertindak sekarang sebelum psioriasis yang uolss alami merebak. Apa psioriasis tu kak norah?. Secara ringkasnya psioriasis ni berlaku apabila kulit pesakit bertompok – tompok (berkuping) dan bersisik. Ia biasanya terdapat pada siku, lutut, kulit kepala, dada dan bahagian bawah belakang badan. Walau bagaimanapun, ianya boleh timbul di mana-mana permukaan kulit termasuk di bahagian sulit. Psoriasis juga boleh melibatkan kuku yang menjadi rapuh dan kekuningan dan ada juga yang mengalami masalah sendi-sendi (arthiritis).

.

Ada tak solusi untuk masalah ni kak norah? Insyaallah ada. Kita usahakan berubat dengan cara menggunakan kaedah semulajadi iaitu #bedakasmak yang mengandungi 100% tanah liat putih. Uolss kena konsisten pakai ye sehingga psioriasis ni hilang. Caranya senang je, jas sapu di kawasan jangkitan tersebut.

.

Jom lihat apa kata kestmer kak norah. “Alhamdulillah emak saya suka sangat sis!, dia cakap psioriasis kulit dia semakin baik, selalunya bahagian yang sakit tu (area lutut) akan kering dan rasa panas je. Tapi sejak sapu bedak ni, Alhamdulillah kulit tu Nampak better and tak kering” – Puan Rina

.

Wahai sis sis sayang di luar sana, nak try #bedakasmak yang hot ni? . Jangan risau ye , #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

bedak-asmak-kota-kinabalu-2

Rawat panau dengan bedak asmak

Kak ida (bukan nama sebenar) berasa resah kerana badan anaknya berpanau. Lebih-lebih apabila berpeluh, kuatlah anaknya menggaru di tempat yang berpanau. Suatu hari, kak ida berjalan menuju ke pasaraya dan ternampak orang menjual #bedakasmak. Lantas kak ida bertanya kebaikan dan manfaat bedak asmak tersebut.

.

Kak ida berasa tertarik kerana #bedakasmak ini boleh merawat sebarang masalah kulit. Bertepatan dengan masalah panau anaknya, kak ida membuat keputusan untuk cuba. Dia juga bertambah yakin sebab #bedakasmak ni diperbuat 100% dari tanah liat putih dan tiada bahan kimia merbahaya.

.

Sampai sahaja di rumah, kak ida sapu #bedakasmak di bahagian-bahagian kulit berpanau anaknya. Selepas seminggu, panau anaknya yang dahulu tebal dah semakin menipis. Kak ida rasa bersyukur sangat sebab sebelum ni dah try macam-macam cara tapi tak de perubahan. Tetapi dengan #bedakasmak, kak ida kini berasa lega.

.

Wahai sis sis sayang di luar sana, nak try #bedakasmak yang hot ni? . Jangan risau ye , #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

13900108_1777961509150301_4430494475155172175_n

Bedak asmak merawat penyakit GOUT

Salah seorang customer saya , seorang wanita yang ada penyakit GOUT. Apabila disebut GOUT, terbayang bagaimana kesakitan yang dialami oleh pesakit. Kaki dan tangan rasa ngiluuuuuu  sangat seolah- olah bila bergerak seperti robot yang berkarat. Rasa lemah tubuh badan dan susah nak buat keja pulak tu.

.

Jadi kak ruhaida (bukan nama sebenar) tetap bertahan biarpun pelbagai cara berubat tapi keadaan masih tak berubah. Masalah ini bertambah berat bila terpaksa menyusukan bayi. Oleh kerana, kasih sayangkan bayinya, kak ruhaida menahan untuk mengambil sebarang ubat klinik / farmasi. Dia pun berikhtiar mencari info di internet.

.

Suatu hari, dia terjumpa satu laman web yang menceritakan mengenai #bedakasmak yang boleh merawat gout. Rasa ingin tahu semakin membuak-buak, lantas ia menelefon agen berkenaan. Selepas mendapat info bahawa bahan-bahan digunakan adalah semulajadi iaitu dari tanah liat putih, lantas dia membuat tempahan.

.

Cara pemakaian #bedakasmak untuk rawatan gout berlainan sedikit dari biasa. Pesakit perlu meminum air bedak asmak selepas sedikit bancuhan dengan air. Sukatannya akan diberi selepas pesakit membuat belian.

.

Apa kat kak Ruhaida, “Alhamdulillah, sekarang gout dan beransur baik. Tidak ada lagi bergerak seperti robot”.

.

Adakah uolss pun alami penyakit GOUT? Marilah mencuba #bedakasmak. Jangan risau ye sis sis sayang. #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

16649151_10208408673236999_3760242526029321464_n

APA YANG TANAH LIAT PUTIH BOLEH BUAT UNTUK KECANTIKAN KULIT ANDA

tanah-liat-putih
Cantik dengan tanah liat putih

Tips-tips kecantikan kulit wajah dan badan menggunakan tanah liat sebenarnya sudah lama diamalkan. Cuma, di Malaysia kurang didedahkan mengenai kaedah ini. Mungkin kerana stigma masyarakat Malaysia yang cenderung mengatakan ‘tanah itu kotor’.

Asal tanah je, kotor. Asal kotor je, dikaitkan dengan tanah. Padahal manusia ni asalnya dijadikan dari tanah.

Tanah liat pula ada macam-macam jenis. Hari ni kami nak cerita sikit pasal tanah liat putih. Tanah liat bukan sebarang tanah tau.

Tanah liat putih ni kalau kat luar negara dipanggil White Kaolin Clay. Cantik je kan nama tu?

Dalam banyak-banyak tanah liat, tanah liat putihlah yang paling halus dan lembut teksturnya, iaitu paling sesuai dengan kulit muka orang Asia yang sensitive dan kering ni.

Pernah dengar pasal orang mandi lumpur untuk mengubati masalah kulit? Yes, lumpur tu asalnya dari tanah liat putih lah. Sebab tu lepas mandi lumpur, kulit halus mulus je. Ekzema pun boleh dipulihkan dengan mandi lumpur tu. Tapi dengan syarat selalu buat lah.

Jangan risau, anda tak perlu sampai mandi lumpur untuk cantik. Sudah ada produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai bahan utama.

Yang penting, khasiatnya sama je.

Nak kulit halus tak? Jom slow-slow kita berubah kepada produk yang gunakan tanah liat putih sebagai ingredients dia.

#info by MHAMSB

Tahukah anda produk bedak asmak menggunakan tanah liat putih sebagai kandungan utama. Jangan tunggu lama-lama, mari dapatkannya sekarang!!!!

Hubungi kami:

Norah 016 831 3664

Norah 016 831 3664

Norah 016 831 3664

pengedar sah MHAMSB (SD03001)