Tag Archives: Bedak asmak

PRODUK BERBAHAYA VS PRODUK SEMULAJADI

Sekarang ni kecoh banyak produk yang ada KKM sekalipun banyak yang tak selamat.Malah ada yang menyebabkan kanser.
Sejak bertahun lamanya saya memang cuba elakkan penggunaan produk mengandungi bahan kimia seberapa mampu yang mungkin.

Bila anak kena ruam dan sakit kulit,sekarang saya sapu bedak semulajadi ni je.Tapi lagi bagus kalau dapat elakkan ruam pada bayi ni.

Bagaimanakah dapat mengelakkan ruam panas?

Pastikan bayi anda sejuk dan selesa dengan memakaikannya pakaian yang ringan, longgar dan diperbuat daripada kapas, terutama sekali semasa cuaca panas.

Jika anda kurang pasti samada dia terlalu panas, sentuh kulitnya. Kulit yang panas dan lembap adalah petanda bahawa bayi anda terlalu panas. Semasa cuaca panas, duduklah dalam rumah atau cari tempat yang sejuk, teduh atau berangin apabila membawanya duduk dan bermain di luar. Pastikan bayi anda minum banyak cecair supaya dia tidak ternyahhidrat.

Atau cuba bedak Asmak ini
insyaallah puas hati

Mahu mendapatkannya?

Hubungi:

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

RAHSIA TANAH LIAT PUTIH KINI TERBONGKAR

Tahukah anda?

Bedak Asma’ diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih berkualiti tinggi.Selamat digunakan untuk semua peringkat umur.Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah saw berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.

Merawat ruam pada bayi,ekzema,psoriasis,kudis buta,kurap,panau,kayap,gatal,cacar air,luka dan lain-lain

Apa keistimewaan Bedak Asma’ ?

Selain merawat masalah kulit di atas,ia juga mampu mengecutkan jerawat,mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu.Boleh dipakai setiap malam sebelum tidur

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA,jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan.Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit,mengelakkan kedutan,menghilangkan jerawat,melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.

Bedak ini telah terbukti merawat ekzema,psoriasis,ruam,kudis buta,kurap,panau dan lain-lain.

Boleh dimakan untuk masalah Cirit-birit dan gout.Selamat dan suci.

Teksturnya lebih halus,mudah serap,dan sejuk bila dipakai.

Beratnya 150g+-
Harga cuma RM38
Produk premium pada harga TERENDAH!

Mesti dimiliki oleh setiap keluarga.

Cara Pakai untuk masalah kulit : Dipakai sekerap yang mungkin.

Mempunyai permintaan tinggi semenjak dikeluarkan.

Pilihan Terbaik zaman-berzaman

Berminat untuk mendapatkannya?

Hubungi:

016 831 3664  – Norah

SD03001

Pengedar sah MHAMSB

14650597_1269502796404732_2847134405548799779_n

Tanah liat putih untuk kulit cantik

Tips-tips kecantikan kulit wajah dan badan menggunakan tanah liat sebenarnya sudah lama diamalkan. Cuma, di Malaysia kurang didedahkan mengenai kaedah ini. Mungkin kerana stigma masyarakat Malaysia yang cenderung mengatakan ‘tanah itu kotor’.
.
Asal tanah je, kotor. Asal kotor je, dikaitkan dengan tanah. Padahal manusia ni asalnya dijadikan dari tanah.
.
Tanah liat pula ada macam-macam jenis. Hari ni kami nak cerita sikit pasal tanah liat putih. Tanah liat bukan sebarang tanah tau.
.
Tanah liat putih ni kalau kat luar negara dipanggil White Kaolin Clay. Cantik je kan nama tu?
.
Dalam banyak-banyak tanah liat, tanah liat putihlah yang paling halus dan lembut teksturnya, iaitu paling sesuai dengan kulit muka orang Asia yang sensitive dan kering ni.
.
Pernah dengar pasal orang mandi lumpur untuk mengubati masalah kulit? Yes, lumpur tu asalnya dari tanah liat putih lah. Sebab tu lepas mandi lumpur, kulit halus mulus je. Ekzema pun boleh dipulihkan dengan mandi lumpur tu. Tapi dengan syarat selalu buat lah.
.
Jangan risau, anda tak perlu sampai mandi lumpur untuk cantik. Sudah ada produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai bahan utama.
.
Yang penting, khasiatnya sama je.
.
Nak kulit halus tak? Jom slow-slow kita berubah kepada produk yang gunakan tanah liat putih sebagai ingredients dia.

Info lanjut:

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Tips Melegakan Radang Ekzema Dengan Cepat

Apa yang kita rasa semasa ekzema berlaku?
.
Pedih. Terbakar. Gatal. Berair.
.
Macam mana nak melegakan keradangan ekzema dengan cepat?

Begini caranya:
.
Ambil sebatang aloe vera dan masukkan ke dalam blender. Blend selama 1-2 saat sahaja sehingga menjadi pes (jangan terlalu hancur). Sapukan aloe vera ke atas tempat yang terlibat dan biarkan selama 10-15 minit.
.
Seeloknya, sediakan ramuan ini sebelum ekzema menyerang, dan sejukkan di dalam peti ais. Kesannya lebih baik.
.
Nak tahu cara yang lebih elok? Amalkan produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai salah satu bahan. Itulah sebaik-baik penawar yang melegakan.
.
Mahu mendapatkan produk berasaskan tanah liat putih? mari dapatkan #Bedakasmak sekarang!

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Kini tiada lagi masalah psioriasis

Bertindak sekarang sebelum psioriasis yang uolss alami merebak. Apa psioriasis tu kak norah?. Secara ringkasnya psioriasis ni berlaku apabila kulit pesakit bertompok – tompok (berkuping) dan bersisik. Ia biasanya terdapat pada siku, lutut, kulit kepala, dada dan bahagian bawah belakang badan. Walau bagaimanapun, ianya boleh timbul di mana-mana permukaan kulit termasuk di bahagian sulit. Psoriasis juga boleh melibatkan kuku yang menjadi rapuh dan kekuningan dan ada juga yang mengalami masalah sendi-sendi (arthiritis).

.

Ada tak solusi untuk masalah ni kak norah? Insyaallah ada. Kita usahakan berubat dengan cara menggunakan kaedah semulajadi iaitu #bedakasmak yang mengandungi 100% tanah liat putih. Uolss kena konsisten pakai ye sehingga psioriasis ni hilang. Caranya senang je, jas sapu di kawasan jangkitan tersebut.

.

Jom lihat apa kata kestmer kak norah. “Alhamdulillah emak saya suka sangat sis!, dia cakap psioriasis kulit dia semakin baik, selalunya bahagian yang sakit tu (area lutut) akan kering dan rasa panas je. Tapi sejak sapu bedak ni, Alhamdulillah kulit tu Nampak better and tak kering” – Puan Rina

.

Wahai sis sis sayang di luar sana, nak try #bedakasmak yang hot ni? . Jangan risau ye , #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

bedak-asmak-kota-kinabalu-2

Rawat panau dengan bedak asmak

Kak ida (bukan nama sebenar) berasa resah kerana badan anaknya berpanau. Lebih-lebih apabila berpeluh, kuatlah anaknya menggaru di tempat yang berpanau. Suatu hari, kak ida berjalan menuju ke pasaraya dan ternampak orang menjual #bedakasmak. Lantas kak ida bertanya kebaikan dan manfaat bedak asmak tersebut.

.

Kak ida berasa tertarik kerana #bedakasmak ini boleh merawat sebarang masalah kulit. Bertepatan dengan masalah panau anaknya, kak ida membuat keputusan untuk cuba. Dia juga bertambah yakin sebab #bedakasmak ni diperbuat 100% dari tanah liat putih dan tiada bahan kimia merbahaya.

.

Sampai sahaja di rumah, kak ida sapu #bedakasmak di bahagian-bahagian kulit berpanau anaknya. Selepas seminggu, panau anaknya yang dahulu tebal dah semakin menipis. Kak ida rasa bersyukur sangat sebab sebelum ni dah try macam-macam cara tapi tak de perubahan. Tetapi dengan #bedakasmak, kak ida kini berasa lega.

.

Wahai sis sis sayang di luar sana, nak try #bedakasmak yang hot ni? . Jangan risau ye , #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

13900108_1777961509150301_4430494475155172175_n

Rahsia wajah jelita semulajadi

Rahsia kulit wajah peloles kini terbongkar, ramai yang dah rasa keberkesanannya. Uolss bila lagi? Chop chop, jap lagi kak norah share. Lepas ni uolss mesti suka, dah lah kulit wajah tambah peloles,  jeragat, jerawat, liang pori semuanya berkurangan. Dan yang paling best JIMAT.

.

Apa rahsianya kak norah?. Eh, sabo ye sis sis sayang. Pernah dengan tanah liat putih tak? Eh mestilah lah kan. Mana-mana yang tak pernah dengan, jap kak norah share. Tanah liat putih telah digunakan sejak zaman dahulu lagi. Kajian sains mendapati ia mengandungi kadar UVA ratio yang tinggi sebanyak 0.88 didalam Boot Star Rating untuk perlindugan UVA. Oleh itu, penggunaan yang berterusan mampu merawat masalah kulit, mengelakkan kedutan, menghilangkan jerawat,menghilangkan jeragat dan melicinkan kulit. Best kan?

.

Camna nak pakai?. Jadikan #bedakasmak sebagai masker sebelum tidur. Bila bangun pagi, uolss akan terasa muka segar, tak berminyak dan jerawat berkurangan. Amalkannya setiap malam, insya allah muka uolss tambah peloles.

.

Wahai sis sis sayang di luar sana, nak try #bedakasmak yang hot ni? . Jangan risau ye , #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

14656280_1271243122897366_2952642964882183292_n

Bedak asmak merawat penyakit GOUT

Salah seorang customer saya , seorang wanita yang ada penyakit GOUT. Apabila disebut GOUT, terbayang bagaimana kesakitan yang dialami oleh pesakit. Kaki dan tangan rasa ngiluuuuuu  sangat seolah- olah bila bergerak seperti robot yang berkarat. Rasa lemah tubuh badan dan susah nak buat keja pulak tu.

.

Jadi kak ruhaida (bukan nama sebenar) tetap bertahan biarpun pelbagai cara berubat tapi keadaan masih tak berubah. Masalah ini bertambah berat bila terpaksa menyusukan bayi. Oleh kerana, kasih sayangkan bayinya, kak ruhaida menahan untuk mengambil sebarang ubat klinik / farmasi. Dia pun berikhtiar mencari info di internet.

.

Suatu hari, dia terjumpa satu laman web yang menceritakan mengenai #bedakasmak yang boleh merawat gout. Rasa ingin tahu semakin membuak-buak, lantas ia menelefon agen berkenaan. Selepas mendapat info bahawa bahan-bahan digunakan adalah semulajadi iaitu dari tanah liat putih, lantas dia membuat tempahan.

.

Cara pemakaian #bedakasmak untuk rawatan gout berlainan sedikit dari biasa. Pesakit perlu meminum air bedak asmak selepas sedikit bancuhan dengan air. Sukatannya akan diberi selepas pesakit membuat belian.

.

Apa kat kak Ruhaida, “Alhamdulillah, sekarang gout dan beransur baik. Tidak ada lagi bergerak seperti robot”.

.

Adakah uolss pun alami penyakit GOUT? Marilah mencuba #bedakasmak. Jangan risau ye sis sis sayang. #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

16649151_10208408673236999_3760242526029321464_n

Tiada lagi masalah kulit Ekzema

Bayangkan apabila kulit ekzema yang sis alami selama ini hilang dengan cara yang mudah & murah. Baiklah, jap lagi kak norah nak share cara uolss dapat hilangkan ekzema. Prosesnye taklah susah sangat dan tak perlu nak makan ubat pun. Sapu-sapu dah hilang. Best tak?

.

Uolss tahu tak khasiat tanah liat putih? Inilah rahsia sebenar bagaimana orang terdahulu berubat  untuk penyakit-penyakit kulit yang gatal seperti ekzema. Ianya jugak adalah saranan Rasulullah saw berkenaan tanah liat putih untuk penawar masalah kulit. Masalahnya mana nak dapat tanah liat putih tu sekarang kak norah? Don wori sis sayang, inilah kandungan utama yang terdapat dalam #bedakasmak.  Penawar penyakit kulit yang mujarab dan antara item paling hot jualanya.

.

Kak Zilla salah seorang penghidap ekzema. Kak zilla dah try pelbagai jenis ubat yang dijual samada dari klinik atau farmasi tapi semuanya tak sesuai malahan ada ubat yang dia alahan. Sampai satu tahap dia feedap sangat. Suatu hari dia terbaca mengenai khasiat  #bedakasmak di FB.  Dia terus beli dan pakai secara konsisten sehingga habis 4 unit. Apa katanya?

.

“Alhamdulillah, ekzema saya berkurangan dan saya amat lega kerana tidak lagi merasa rimas dan gatal-gatal yang keterlaluan bila alami ekzema. Syukur sangat dipertemukan denga bedak asmak” – puan Zilla, Bandar Baru Bangi

.

Uolss ada tak alami masalah yang sama dengan kak zilla? Jangan risau ye sis sis saying. #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

13939301_1777959585817160_714055154319925706_n