Tag Archives: kulit kepala gatal

Cara mudah hilangkan kerak di kulit kepala Bayi!!!

Uolss, Kerak kat kulit kepala bayi ni bentuknye bersisik tebal, berminyak dan color kekuningan. Biasanya ada kat dahi dan bahagian atas kepala baby tu. Kerak kepala atau ‘cradle cap’ ini akan terkupas sendiri dan menjadi kepingan nipis seperti kelemumur, jika ia sudah kering.

Biasa berlaku di awal umur kelahiran baby. Namun , lepas 12 bulan biasanya kerak kepala ni akan hilang le. Namun, ada jugak yang mengalaminya dalam masa jangka panjang. Kesian sungguh kan..huhuhuhu

Eh, uolss tau tak , apa sebenarnya yang sebabkan kerak kepala pada bayi berlaku???

Ia dipengaruhi oleh hormon androgen yang dibawa dari ibu ketika masih dalam kandungan. Hal ini menyebabkan kelenjar lemak menjadi aktif. Kelenjar lemak keluar dari tempat yang sama dengan keluarnya rambut.

Kelenjar lemak yang sangat aktif dapat mengeluarkan lemak dan menimbulkan lapisan yang menjadi kerak di kepala bayi.Masalah ini tidak mengganggu pertumbuhan rambut bayi. Kerak di kulit kepala bayi tidak berjangkit tetapi ia mungkin menyebabkan gatal kulit kepala pada bayi.

Jadi kak norah, ada solusinya kah?

Iya, ni dia #SevenisHairOil
Bersihkan kerak dikulit kepala si comel anda dengan Sevenis Hair Oil yang diperbuat daripada:

• Light Mineral Oil
• Tea Tree Oil
• Babassu Oil
• Virgin Coconut Oil
• Castor Oil
• Olive Oil
• Argan Oil

150 ml sebotol dengan harga mampu milik.

Maklumat lanjut:

http://www.wasap.my/60168313664

kerak-kepala

sevenis-hair-oil

Sevenis Hair Oil

Masalah rambut kusut dan kering???

Selain rambut rontok, rambut kering juga menjadi salah satu masalah rambut yang tidak bisa diabaikan. Rambut kering akan terlihat tidak sehat dan kurang bercahaya. Selain itu, rambut kering juga bertanggung jawab kenapa rambut mudah kusut.

Penyebab Rambut Kering:

1. Sering menggunakn hair spray dan bahan kimia dan lainnya.

2. Sering memakai catok dan hair dryer

3. Sering terkena sinar matahari secara langsung pagi dan sore

4. Sering terkontaminasi polusi udara

5. Memakai Shampoo yang tidak sesuai

6. Sering memakai semir rambut

Cuba gunakan Sevenis Hair Oil yang diperbuat daripada

7 jenis minyak berkualiti tinggi iaitu:

– Light Mineral Oil

– Tea Tree Oil

– Babassu Oil

– Virgin Coconut Oil

– Castor Oil

– Olive Oil

– Argan Oil

150ml sebotol dengan mampu milik Selamat tinggal rambut kusut dan kering Jadi tunggu apa lagi dapatkan sekarang.

PM atau Whatsapp kami

016-8313664 (Norah)

atau klik saja link

http://www.wasap.my/60168313664

sevenis-hair-oil

Syampoo bunga raya untuk rambut bermasalah

Dah 2 minggu kak norah guna #syampooBungaraya color dark pink ini. Cecair syampo ni kaler putih dan lembut seperti susu. Bila gosok sambil urut dua tiga kali kat kepala, aromanya keluar bertebaran ke seluruh kamar mandi. Rasa rileks seolah-olah dibelai kat SPA. Sungguh tenang dan nyaman.
.
Selepas rambut dibilas, rambut akan rasa lebih ringan, lembut dan wangi. Ada extra benefit taaaau, dah le wangi, kulit kepala pun dah tak gatal dan rambut senang diurus. Paling best kelemumur-kelemumur degil pun dah segan nak kuar. Jadi korang yang pakai tudung tu, tak yah risau daah, guna je #syampooBungaRaya ni, rambut uolss akan wangi sampai petang nanti. Tak caya? Cer le try sebotol.
.
Lagipun syampoo ni selamat digunakakan, takde bahan-bahan merbahaya. Shyuh..shyuh..shyuh jauh semua bahan kimia merbahaya. #SyampooBungaRaya hanya diperbuat dari bahan-bahan semulajadi. Mari sama-sama baca:

Bunga Raya – Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut

Coconut Oil – Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang, Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban

Babassu Oil – Menyegarkan kulit kepala

Tea Tree Oil – Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Jojoba Oil – Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

Acerola – Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat
.
Psssst en suami pun suke tau bau wangiannye. Tak perlu lah nak berbelanja lebih untuk memikat hati suami. Ngeeee
.
Eh serius, dia boleh perasaan kalau kak norah tak pakai syampoo ni. Lucu kan..hihiihihh

#DiamondMhamsb
#SyampooBungaRaya
#TimFarrahCare

Info lanjut http://www.wasap.my/60168313664

bungaraya