Tag Archives: minyak asmak kota kinabalu

TIPS SEBELUM MELAKUKAN URUTAN PADA BAYI

🌹Pilih masa yang sesuai, di mana bayi berada dalam keadaan yang paling rilek, santai, tidak penat dan kenyang.
🌹Letakkan bayi di atas tuala yang dibentang di atas lantai atau katil. Si ibu pula duduk bertentangan dengan bayi
🌹Cuba cari posisi yang paling selesa di mana si ibu boleh membuat eye-contact dengan bayi. Pastikan tiada lampu atau cahaya di atas kepala bayi anda untuk mengelakkan silau.
🌹Nak pakai lampin atau tak? Sebenarnya terpulang, tetapi kalau bayi tak pakai lampin, pergerakan lebih bebas dan bayi dapat merasai pergerakan semasa urutan.
🌹Sebelum bermula, sediakan dulu baby oil yang sejuk untuk urutan. Cuba elakkan minyak urutan yang mempunyai essential oil yang pekat, kerana kulit bayi masih sensitif.
🌹Masa terbaik untuk urutan? Seeloknya, selepas mandi dan juga sebelum tidur adalah masa yang terbaik untuk bonding-time.
.
.
🌸 Semoga Bermanfaat 🌸
.

KETAHUI CARA MENCEGAH PENYAKIT ASMA,SEMPUT,BATUK

Jika anda menderita batuk asma, segeralah lakukan pengobatan untuk mencegah kondisinya semakin parah. Berikut adalah cara menyembuhkan batuk asma yang kami sarankan, semoga dapat bermanfaat.
Ketahui punca asma,semput,batuk
 Penyakit yang berkaitan dengan virus seperti selesema,
 Jangkitan pada salur pernafasan atau paru-paru
 Alahan
 Asma
 Merokok
 Penyakit paru-paru seperti chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
 Terdedah kepada habuk, asap dan bahan kimia di tempat kerja
Anda Dan Anak Anda Dalam Bahaya!!
Asma Bukan Satu Mainan.
Alhamdulillah,syukur kepada ALLAH SWT kerana dengan minyak herba asmak ini,telah ramai mendapat manfaat kebaikan kesihatan darinya.
Secara Asasnya Minyak Herba Asmak ini Dapat Membantu Meredakan;
 Asma,semput dan lelah
 muntuh-muntah
 Kegatalan akibat gigitan nyamuk
 Luka,sakit kepala,sakit mata
 Bengkak,lenguh
manfaat-minyak-herba-asmak
Manfaat Minyak herba asmak
Kandungan minyak herba asmak terdiri Daripada;
 Minyak zaitun
 Minyak kelapa dara
 Habbatus sauda
 Gamat
Sesuai Untuk Semua Peringkat Umur.
ciri-minyak-herba-asmak
Bahan utama dalam minyak herba asmak

KESILAPAN PALING BIASA SEMASA MENGGUNAKAN INHALER

Anak akak guna inhaler? Doktor pernah ajar cara-cara guna inhaler dengan betul tak?
.
Hah, ini yang ramai orang terlepas pandang ni. Inhaler memang perlu untuk waktu kecemasan, tapi kalau guna dengan cara yang tak betul, dah tak berapa menjadi nanti.
.
Di bawah ni Norah dah tuliskan cara-cara dan step yang betul semasa menggunakan inhaler. Baca baik-baik dan share ya 😉
.
1. Goncang inhaler tu beberapa kali
2. Buka penutup dan pegang inhaler dengan terbalik
3. Dongak sedikit dan HEMBUS NAFAS (yang ni ramai tak buat)
4. Masukkan bukaan sprayer inhaler tu ke dalam mulut dan kemam dengan rapat.
5. Tekan spray, lepas, dan kemudian sedut nafas dalam-dalam melalui mulut dengan cepat.
6. Cuba tahan nafas dalam kiraan 10 saat.
7. Jika masih berterusan, ulang kembali dari langkah pertama

#info by MHAMSB #minyakherbaasmak

Adakah anak anda masih mengalami asma? Perlukan rawatan yang mujarab? Mari dapatkan Minyak Herba Asmak sekarang.

Hubungi:

Norah. Pengedar sah MHAMSB.SD03001

016 831 3664

016 831 3664

016 831 3664

Hujan & Asma

minyak-herba-asmak-kota-kinabalu-www-farracare-com

 

Time hujan ni, anak2 pun mulalah diserang asma. Sebelum ni steady jak gi kelas. Mak2 pun senang hati.
Sekarang, mak2 risau. Dah dinasihati anak2 supaya pakai baju sejuk. Tapi anak degil pulak, dia kate, takde gaya la mak, malu dgn kawan kawan. 🙈🙈🙈🙈
Hari ni, terpaksa gi klinik buat rawatan neubulizer. Sedut kuar kahak. Sebab dah sesak nafas kata maknye.
Inilah celoteh mak2 yg sy dpt hari ini. 😂😂😂
Sempat lagi dia memuji2 keberkesanan minyak herba asmak di akhir perbualan. Katanya:”Minyak ni memang bagus la nora, macam2 sakit blh d rawatnya”. Alhamdulillah, syukurlah kak. Semoga #minyakherbaasmak ni dpt terus membantu.

Berminat untuk mendapatkannya???

Hubungi: Norah . SD03001. Stokis Kota Kinabalu

016 831 3664

016 831 3664

016 831 3664

+60168313664