Tag Archives: tanah liat putih

Tips Melegakan Radang Ekzema Dengan Cepat

Apa yang kita rasa semasa ekzema berlaku?

Pedih. Terbakar. Gatal. Berair.

Macam mana nak melegakan keradangan ekzema dengan cepat? Begini caranya:

Ambil sebatang aloe vera dan masukkan ke dalam blender. Blend selama 1-2 saat sahaja sehingga menjadi pes (jangan terlalu hancur). Sapukan aloe vera ke atas tempat yang terlibat dan biarkan selama 10-15 minit.

Seeloknya, sediakan ramuan ini sebelum ekzema menyerang, dan sejukkan di dalam peti ais. Kesannya lebih baik.

Nak tahu cara yang lebih elok? Amalkan produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai salah satu bahan. Itulah sebaik-baik penawar yang melegakan.

Mahu mendapatkan Bedak asmak?

Wassap / call 0168313664 untuk keterangan lanjut.


#info by MHAMSB 

#MinyakHerbaAsmak 

#BedakAsmak

legakan-ekzema

Tanah liat putih untuk kulit cantik

Tips-tips kecantikan kulit wajah dan badan menggunakan tanah liat sebenarnya sudah lama diamalkan. Cuma, di Malaysia kurang didedahkan mengenai kaedah ini. Mungkin kerana stigma masyarakat Malaysia yang cenderung mengatakan ‘tanah itu kotor’.
.
Asal tanah je, kotor. Asal kotor je, dikaitkan dengan tanah. Padahal manusia ni asalnya dijadikan dari tanah.
.
Tanah liat pula ada macam-macam jenis. Hari ni kami nak cerita sikit pasal tanah liat putih. Tanah liat bukan sebarang tanah tau.
.
Tanah liat putih ni kalau kat luar negara dipanggil White Kaolin Clay. Cantik je kan nama tu?
.
Dalam banyak-banyak tanah liat, tanah liat putihlah yang paling halus dan lembut teksturnya, iaitu paling sesuai dengan kulit muka orang Asia yang sensitive dan kering ni.
.
Pernah dengar pasal orang mandi lumpur untuk mengubati masalah kulit? Yes, lumpur tu asalnya dari tanah liat putih lah. Sebab tu lepas mandi lumpur, kulit halus mulus je. Ekzema pun boleh dipulihkan dengan mandi lumpur tu. Tapi dengan syarat selalu buat lah.
.
Jangan risau, anda tak perlu sampai mandi lumpur untuk cantik. Sudah ada produk yang menggunakan tanah liat putih sebagai bahan utama.
.
Yang penting, khasiatnya sama je.
.
Nak kulit halus tak? Jom slow-slow kita berubah kepada produk yang gunakan tanah liat putih sebagai ingredients dia.

Info lanjut:

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

Tiada lagi masalah kulit Ekzema

Bayangkan apabila kulit ekzema yang sis alami selama ini hilang dengan cara yang mudah & murah. Baiklah, jap lagi kak norah nak share cara uolss dapat hilangkan ekzema. Prosesnye taklah susah sangat dan tak perlu nak makan ubat pun. Sapu-sapu dah hilang. Best tak?

.

Uolss tahu tak khasiat tanah liat putih? Inilah rahsia sebenar bagaimana orang terdahulu berubat  untuk penyakit-penyakit kulit yang gatal seperti ekzema. Ianya jugak adalah saranan Rasulullah saw berkenaan tanah liat putih untuk penawar masalah kulit. Masalahnya mana nak dapat tanah liat putih tu sekarang kak norah? Don wori sis sayang, inilah kandungan utama yang terdapat dalam #bedakasmak.  Penawar penyakit kulit yang mujarab dan antara item paling hot jualanya.

.

Kak Zilla salah seorang penghidap ekzema. Kak zilla dah try pelbagai jenis ubat yang dijual samada dari klinik atau farmasi tapi semuanya tak sesuai malahan ada ubat yang dia alahan. Sampai satu tahap dia feedap sangat. Suatu hari dia terbaca mengenai khasiat  #bedakasmak di FB.  Dia terus beli dan pakai secara konsisten sehingga habis 4 unit. Apa katanya?

.

“Alhamdulillah, ekzema saya berkurangan dan saya amat lega kerana tidak lagi merasa rimas dan gatal-gatal yang keterlaluan bila alami ekzema. Syukur sangat dipertemukan denga bedak asmak” – puan Zilla, Bandar Baru Bangi

.

Uolss ada tak alami masalah yang sama dengan kak zilla? Jangan risau ye sis sis saying. #Bedakasmak ini selamat digunakan kerana tiada campuran bahan kimia merbahaya melainkan 100% tanah liat putih.

Jangan malu jangan segan, mailah hubungi kami di:

Norah- 0168313664

Norah – 0168313664

Norah – 0168313664

13939301_1777959585817160_714055154319925706_n